Vehiculele în proces de înmatriculare vor trebui asigurate

În dezbaterea proiectului Legii RCA, comisiile de Buget Finanţe, Transporturi şi Infrastructură din Camera Deputaţilor au decis ca vehiculele care sunt în proces de înmatriculare să aibă asigurare.fluidizarea traficului

Astfel, proprietarii nu vor putea obţine numerele de înmatriculare dacă nu au asigurare RCA. Însă, asigurarea RCA poate fi suspendată doar dacă vehiculul este ţinut într-un spaţiu privat, în afara spaţiului public.

Totodată, comisiile au adoptat unele amendamente aduse de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), cele referitoare la păstrarea definiţiei contractantului, schimbarea noţiunii din utilizator în asigurător şi păstrarea definiţiei tarifului de referinţă.

Deputaţii au mai votat şi pentru ca bicicletele şi căruţelor să fie exceptate de la obligativitatea de a avea asigurare RCA.

În plus, utilizarea de piese contrafăcute în efectuarea de reparaţii auto a devenit infracţiune, potrivit amendamentelor adoptate de deputaţi.

Proiectul legii, în ansamblu, a fost adoptat la final, cu doar trei voturi împotrivă şi o abţinere şi va fi trimis Consiliul legislativ din Camera Deputaţilor pentru verificarea finală a modificărilor aduse.

Guvernul a promis transportatorilor că Legea RCA va fi adoptată de Parlament până în 18 mai, dată la care expiră plafonarea tarifelor introdusă prin Ordonanţă de urgenţă în toamna anului trecut.

 

Adaugati comentariu