Proiect de lege pentru autostrada Iaşi – Târgu-Mureş

Deputaţii Petru Movilă şi Marius Paşcan au iniţiat un proiect de lege pentru construirea autostrăzii Iaşi – Târgu-Mureş, finanţarea urmând a fi realizată din bugetul de stat, fonduri europene şi credite.Potrivit deputaţilor PMP, Petru Movilă şi Marius Paşcan, construcţi autostrăzii Iaşi – Târgu-Mureş este necesară pentru „a scoate din sărăcie cea mai săracă zonă a României – Nord-Estul ţării, Moldova”.

“Este poate cel mai important proiect de infrastructură de care au nevoie România şi Moldova la acest moment. Este un proiect de lege prin care aducem în Parlament problema master-planului general de transport şi a acestui drum Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş. Este un proiect care de 10 ani de zile are startul luat, dar din păcate nu avem nimic nici la acest moment”, spune unul dintre iniţiatorii legii, deputatul Petru Movilă.

El susţine că proiectul legislativ a fost semnat de către parlamentari din toate partidele politice şi din toate regiunile ţării, fiind convins că aceştia îl vor şi vota.

Master Planul de Transport General al României (MPGT) prevede ca termen de demarare a studiului de fezabilitate perioada 2021 – 2022.

“Singurul tronson pentru care s-a decis scoaterea la licitaţie a studiului de fezabilitate a fost Târgu Neamţ – Iaşi – Paşcani. Însă, nimic nu s-a concretizat până la acest moment. În ansamblu, proiectul Autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş reprezintă un pilon important şi în ceea ce priveşte politica României faţă de Republica Moldova”, a conchis deputatul Marius Paşcan, co-iniţiatorul legii.

 

Adaugati comentariu