Advertisement

Vehicule electrice aruncate floteauto.ro
Home Piaţa auto Flotă verde Zeci de vehicule electrice aruncate la gunoi!

Zeci de vehicule electrice aruncate la gunoi!

Acesta este rezultatul unei afaceri de car-sharing sfârșită prost: o mulțime de vehicule electrice aruncate la distrugătorul de mașini!

”Nebunia” se întâmplă în Indianapolis, SUA, unde o flotă întreagă de autovehicule electrice așteaptă să fie casată. Oficialitățile orașului au pornit, în 2015, un program de car-sharing, numit BlueIndy, dar încasările de pe urma acestuia nu s-au ridicat nici pe departe la nivelul așteptărilor. Astfel, în cei 5 ani în care a fost derulat, programul a atras numai 3.000 de persoane din totalul populației orașului Indianapolis, de 875.000 de locuitori.

Vehicule electrice aruncate floteauto.ro

În proiect au fost investiți aproximativ 50 mil. dolari americani, suportați de mai multe entități: doi dintre principalii contribuabili au fost bugetul local (6 mil. USD), și compania privată de utilități Indianapolis Power & Light Company (3,7 mil. USD), ultima fiind cea care a tras cablurile subterane pentru alimentarea stațiilor de încărcare.

Zeci de vehicule electrice aruncate!

În total, flota a fost populată cu 280 de mașini electrice, iar afacerea a dat naștere la 90 de puncte de încărcare, iar acum, după ce aceasta s-a încheiat, toate trebuie să fie aruncate sau să-și găsească o altă utilitate. Ei bine, conform postului local de știri ETHR, mașinile au fost transportate într-un cimitir auto și așteaptă să fie compactate și aruncate, așa cum se vede și în fotografia de deschidere.

Vehicule electrice aruncate floteauto.ro

”Unele dintre mașinile avariate parțial vor fi casate, într-adevăr, după ce le vom scoate bateriile și componentele cheie și le vom depozita separat”, a spus unul dintre reprezentanții producătorului de baterii LMP Blue Solutions.

Vehiculele intacte care au rămas în urma afacerii au fost, de asemenea, depozitate și vor fi relocate în Los Angeles, urmând să completeze flota auto a afacerii de car sharing din LA. De asemenea, bateriile LMP ale exemplarelor casate vor servi altor proiecte de stocare a energiei electrice de pe teritoriul nord-american. Cât despre stațiile de încărcare, încă nu a fost luată o decizie care să le implice.

sursa subiect: carbuzz

sursa foto: BlueIndy

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

AutoturismeFlotă verdeIndustrie auto

Sunt SUV-urile electrice o investiție bună?

Nu mai este o noutate faptul că piața autoturismelor electrice este în...

2035
Flotă verdeJuridic

Comisia Europeană menține 2035 ca termen limită pentru interzicerea vânzărilor de mașini termice noi

După realegerea sa în funcția de președinte al Comisiei Europene, Ursula von...

Rabla Plus
Flotă verdeFonduri publice

Începe o nouă etapă de înscrieri în Programul Rabla Plus 2024

Începând de luni, 22 iulie 2024, ora 10:00, Administrația Fondului pentru Mediu...

Primăria Sectorului 3
Flotă verdeFonduri publice

Primăria Sectorului 3 și-a bugetat 3,1 mil. lei pentru achiziționarea a 28 de vehicule electrice

Primăria Sectorului 3 al Capitalei a lansat licitația pentru achiziția unui număr...