Varianta de Ocolire Ştei primeşte fonduri europene

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că a depus cererea de finanţare nerambursabilă din fonduri europene pentru proiectul ”Varianta de Ocolire a oraşului Ştei”.Lărgirea Centurii București

Fondurile pentru Centura localităţii Ştei sunt alocate prin Programului Operational Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient, Componenta 1, Obiectiv Specific 2.2 – Apel de proiecte pentru Dezvoltarea Infrastructurii Rutiere-proiecte noi de investiţii, Operaţiunea – Creşterea accesibilităţii zonelor cu o conectivitate redusă la infrastructura rutieră TEN-T. .

Proiectul presupune construirea unei variante de ocolire cu o lungime de 27,23 km, cu 13 poduri, 5 pasaje, 2 viaducte şi 2 parcări. Reprezentanţii CNAIR spun că astfel va fi realizat unui traseu modern de comunicare, cu implicaţii în dezvoltarea regională a zonei Ștei-Beiuş. Pentru traficul de tranzit pe DN76, unul dintre beneficii va fi creşterea vitezei.

Valoarea totală a proiectului este de 352,2 milioane de lei (inclusiv TVA) si va fi finanţat prin POIM 2014-2020 astfel: 75% contribuţia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională – 222,7 mil. lei, 25% contribuţia proprie- 74,2 mil. lei, restul de 55,3 mil. lei reprezentând TVA.

Potrivit CNAIR, şoseaua va fi finalizată până în 2020.

 

 

Adaugati comentariu