Varianta de Ocolire Arad va fi completată cu ultimul tronson

Autorităţile judeţene au aprobat construirea ultimului segment al centurii rutiere a municipiului Arad, investiţia ridicându-se la aproximativ 50 de milioane de euro.
Codlea

“Am actualizat costurile estimative ale Centurii de Sud-Est pentru a fi pregătiţi să depunem acest proiect ca să fie finanţat din fonduri europene. Este un proiect foarte important nu doar pentru municipiul şi judeţul Arad, ci şi pentru întreaga regiune. Practic, vom avea o legătură între Valea Mureşului şi autostradă, prin care scoatem traficul greu şi traficul de tranzit din municipiu, prin realizarea centurii ocolitoare complete“, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca.

Conform noilor indicatori, valoarea lucrării este estimată la 235,45 milioane de lei, inclusiv TVA, iar durata de execuţie este de 18 luni.

Centura va avea o lungime de 11 kilometri, un pod peste Mureş în lungime de 1.106 metri, un pasaj peste calea ferată de 138 metri şi şapte intersecţii. Tronsonul va fi iluminat, va avea pistă de biciclete, iar lăţimea carosabilului va fi de 7 metri, la care se adaugă acostamentele şi parapetele.

Proiectul presupune realizarea unui tronson de drum pornind din DN 69 km 46+115 (din sensul giratoriu existent unde DN 69 intersectează breteaua nordică a autostrăzii A1 – nodul rutier Arad Sud) având punctul de racord cu DN 7 la intersecţia acestuia cu DJ 709G.

Închiderea inelului de centură al municipiului prin construirea Centurii Sud-Est va permite reorganizarea fluxurilor de trafic prin interzicerea tranzitului prin oraş a vehiculelor masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

În luna august, autorităţile judeţene arădene au anunţat că proiectul, care fusese estimat iniţial la suma de 40 de milioane de euro, ar urma să fie finanţat de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), fiind semnat şi un protocol în acest sens, în prezenţa premierului Ludovic Orban. Acest protocol rămâne în vigoare, urmând ca gestionarea proiectului şi accesarea fondurilor europene să se facă prin CNAIR.

 

CITEȘTE ȘI:

Comisia Europeană finanțează construcția Variantei de ocolire Bacău

TOP 2020: cele mai ieftine pickup-uri și platforme din România!

Trei situații în care nu ești obligat să porți masca de protecție în spații deschise

 

Adaugati comentariu