Vânzările de mașini s-au prăbușit în martie

Colaps: Italia și Franța, două dintre țările Europene lovite puternic de Coronavirus, au experimentat scăderi uriașe la vânzările de mașini noi, în principal din cauza închiderii dealerilor auto.
vanzari

În Italia, înmatriculările de autoturisme  scăzut cu 86% în luna martie, până la 28.057 unități, după ce și în lunile precedente înregistrase un declin. În ianuarie, scăderea a fost de 8,8% față de prima lună a anului 2019, în timp ce februarie a adus o scădere de 8,8 procente.

Practic, toată Italia a fost închisă începând cu 10 martie, după ce zona de nord fusese închisă cu două zile înainte. Dacă inițial, restricțiile ar fi trebuit să rămână în vigoare până pe 3 aprilie, acum au fost prelungite până pe 13 aprilie, dar s-ar putea prelungi în continuare, din cauza numărului mare de noi persoane infectate, iar asta va afecta puternic și vânzările de mașini din luna aprilie.

12 măsuri de sprijin pentru industria auto din România

Și în Franța situația este critică. Înmatriculările au înregistrat o scădere cu 72% în martie, până la valoarea de 62.688 unități. Franța a mai primit un răgaz de 6 zile față de Italia, restricțiile la nivel național intrând în vigoare pe 16 martie și fiind și ceva mai permisive.

DS3-Crossback vânzările de mașini

Cele mai afectate mărci au fost Opel (-89%), Jeep (-85%) și Fiat, Seat și Suzuki, fiezcare în scădere cu 82%. Singura marcă ale cărei vânzări au regresat cu mai puțin de 50% a fost DS (-38%).

via AutomotiveNewsEurope

 

Adaugati comentariu