Vânzările auto din China, cea mai mare piață din lume, au scăzut pentru a șasea lună consecutiv

Vânzările de mașini din China, cea mai mare piață din lume, au înregistrat în octombrie o scădere cu 9,4% față de luna similară de anul trecut, un declin care se manifestă pentru pentru a șasea lună consecutiv, pe fondul unei penurii globale prelungite de semiconductori ce perturbă producția, relatează Reuters.
china

Vânzările totale pe cea mai mare piață auto din lume au fost de 2,33 milioane de vehicule în octombrie, arată datele Asociației chineze a Producătorilor de Automobile (CAAM).

Un oficial al Asociației, Chen Shihua, a declarat, citat de Reuters, că aprovizionarea cu cipuri își va reveni în trimestrul al patrulea, ceea ce va ajuta producția auto din țară să crească treptat.

Această perioadă a anului, cunoscută sub numele de „septembrie de aur, octombrie de argint”, este de obicei un punct culminant al vânzărilor de automobile, consumatorii făcând achiziții după ce au stat departe de showroom-uri în timpul lunilor de vară.

Vânzările de mașini electrice, însă, au crescut cu 135% în octombrie, la 383.000 de unități, datorită promovării de către guvern a vehiculelor mai ecologice pentru a reduce poluarea. Acestea includ vehicule electrice alimentate cu baterii, vehicule hibride și vehicule cu celule de combustibil pe hidrogen.

Tesla a vândut 54.391 de vehicule fabricate în China în octombrie, ceva mai puțin decât volumul de 56.006 de unități din luna precedentă, când a atins cele mai mari livrări lunare de la lansare producției în Shanghai în urmă cu aproximativ doi ani.

Producătorul chinez de vehicule electrice Nio a vândut 3.667 de mașini luna trecută, iar Xpeng a livrat 10.138 de vehicule. Volkswagen AG a declarat că a vândut peste 12.000 de modele din seria ID.

 

CITEȘTE ȘI:

Rata anuală a inflaţiei a crescut la 7,9% în luna octombrie

De Black Friday, Poşta Română livrează door-to-door sau în 600 de oficii poştale dedicate

 

 

Adaugati comentariu