Advertisement

2016 Skoda Superb
Home Piaţa auto Autoturisme Vânzări record pentru Skoda, în primul trimestru al anului

Vânzări record pentru Skoda, în primul trimestru al anului

Skoda se bucură de cel mai bun prim trimestru din istorie. În primele 3 luni din 2016, vânzările cehilor au crescut cu 4,3%, ajungând la un total de 276.000 de vehicule.

Odată cu creșterea numărului de mașini tranzacționate, s-a înregistrat și o cifră de vânzări de 3,38 miliarde de euro, în creștere cu 6,4% față de aceeași perioadă a anului trecut. Consecința a fost obținerea unui profit de 315 milioane de euro, în creștere cu 30,2%.

”Am continuat într-un mod firesc sussesul de anul trecut și în primul trimestru al acestui an. Datorăm acest succes gamei variate de modele, în special noului Superb, angajaților motivați și partenerilor pe care-i avem pe diferite piețe de desfacere.(…) Viitoarea noastră campanie va fi axată pe lansarea noii Skoda Kodiaq”, spune Bernhard Maier, CEO Skoda.

2017 Skoda Kodiaq

 

Oficialii Skoda se așteaptă ca și în a doua parte a anului, vânzările să aibă în contiunare un trend ascendent, mai ales datorită lansării SUV-ului Kodiaq. Familia Kodiaq va fi asamblată pe platforma MQB care stă la baza noului VW Tiguan, va avea o lungime cu 20 cm mai mare și va beneficia de 7 locuri. Elementele de stil vor rămâne aproape neschimbate față de conceptul Vision S, prezentat la Salonul Auto de la Geneva din acest an.

Și da, am scris corect: ”familia Kodiaq”. Deși doar SUV-ul clasic a fost anunțat, Skoda pregătește în viitor extinderea gamei de crossovere cu două noi modele: o versiune vRS și un Coupe SUV ci 5 uși. Motorizările viitorului SUV vor proveni de pe gama Superb, în timp ce un plug-in hybrid va fi disponibil mai târziu.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Înmatriculările de autoturisme noi
Piaţa auto

Înmatriculările de autoturisme noi în UE au urcat cu 4,6%. România, pe locul 14

În primele 5 luni din 2024,  înmatriculările de autoturisme noi în Uniunea...

Autoturisme

Pășește în viitor cu Ford: inovații și viziuni pentru mobilitate durabilă

Ford se află în fruntea industriei auto cu soluții inovatoare și viziuni...

Autoturisme

Renault deschide comenzile în România pentru Symbioz

Poziționat între Captur și Austral, Symbioz asigură Renault o prezență mai puternică...

Piaţa auto

Colaborare IVECO – Foton în domeniul vehiculelor comerciale

IVECO și Foton, unul dintre cei mai importanți producători de vehicule comerciale...