Advertisement

Mercedes V
Home Piaţa auto Mercedes suplimentează turele pentru a face față vânzărilor

Mercedes suplimentează turele pentru a face față vânzărilor

Van-urile Mercedes se vând excelent, iar asta se repercutează pozitiv asupra producției. În primul trimestru al anului, creșterea a avut valoarea record de 20%.

Astfel, germanii au livrat 76.600 de vanuri în primele 3 luni ale anului. Cele mai bine vândute modele au fost Vito, cu 21.300 de exemplare (+61%) și Clasa V, care înregistrat o creștere de 58%, până la 9300 de unități! Totodată, cifra de vânzări atinsă de divizia Mercedes-Benz Vans a înregistrat un maxim istoric în primul trimestru al anului, ajungând la 2,8 miliarde de euro, cu o creștere anuală de 17%.

Mercedes V

Rezultatul acestui succes este creșterea capacității de producție a uzinei din Vitoria, Spania. Noile investiții, în principal în departamentele de asamblare caroserii și vopsitorie, se vor ridica la 41 de milioane de euro în 2016. De asemenea, începând cu luna octombrie va fi introdusă o nouă tură, pentru a acoperi cererea fără precedent de MPV-uri.

”Fiindcă Vitoria este uzina principală în care producem cele două modele, ea reprezintă factorul-cheie din spatele succesului acestora. Forța de muncă, foarte motivată și calificată, nu doar reacționează imediat la creșterea rapidă a cererii, ci se ocupă excelent și de dezvoltarea continuă a imaginii modelului pe plan internațional”, spune Frank Klein, șeful Mercedes Van Operations.

Boss-ul Mercedes Vans amintește în declarația sa și de celelalte 3 fabrici în care sunt asamblate cele două modele de succes: SUA, Argentina și China. Totuși, uzina din Vitoria este cea mai avansată și extinsă dintre ele, fiind prima care oferă tehnologie de identificare RFID (cu radio-frecvență) a pieselor din magazie și tunel cu LED-uri pentru verificarea automată a stratului de vopsea.

Mercedes V

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Înmatriculările de autoturisme noi
Piaţa auto

Înmatriculările de autoturisme noi în UE au urcat cu 4,6%. România, pe locul 14

În primele 5 luni din 2024,  înmatriculările de autoturisme noi în Uniunea...

Piaţa auto

Colaborare IVECO – Foton în domeniul vehiculelor comerciale

IVECO și Foton, unul dintre cei mai importanți producători de vehicule comerciale...

vehicule rutiere
Piaţa auto

INS: Parcul național de vehicule rutiere numără 10,3 mil. unități la finalul anului 2023

Numărul total de vehicule rutiere înmatriculate în circulaţie, în evidenţele Direcţiei Generale...

ID. Buzz GTX
Vehicule comerciale uşoare

ID. Buzz GTX. Superlativ absolut

Volkswagen Vehicule Comerciale a prezentat, cu ocazia conferinței sale anuale, cel mai...