Vali Porcişteanu Driving School. Conducerea defensivă şi reducerea costurilor pentru flote

Factorul uman rămâne şi în prezent cea mai mare problemă de rezolvat pentru managerii de flote. Cursurile de conducere defensivă reprezintăa soluţia ideală pentru această problemă.

Folosirea neconformă a autovehiculelor nu aduce după sine doar accidente cu pagube materiale şi/ sau umane, dar şi facturi ridicate la consumabile şi carburant. Cu alte cuvinte, eficientizarea stilului de condus al conducătorilor angajaţi de companii se poate traduce în economii evidente.

Cursurile unei şcoli de conducere defensivă devin aşadar imperios necesare într-o societate aflată în continuă mişcare. În acest context intră în scenă VPDS: Vali Porcişteanu Driving School. Purtând numele Campionului Naţional de Raliuri, şcoala este un angrenaj bine pus la punct care este menit să regleze fin comportamentul şoferilor de flote şi să eficientizeze exploatarea autovehiculelor.

vali_22Vali Porcişteanu a strâns alături de el ingineri, manageri de flote şi specialişti în relaţia cu poliţia. Aceştia zugrăvesc cursanţilor nu doar o imagine limpede asupra a ceea ce se întâmplă în realitate cu maşinile pe care le conduc, ci le demonstrează acestora prin mai multe probe special gândite, ce anume trebuie să îmbunătăţeasca la modul de exploatare a maşinii.

Totul porneşte de la poziţia în scaun şi continuă cu frânarea corectă, abordarea virajelor şi chiar controlul în caz de derapaj. Concluzia?

  • Numărul accidentelor rutiere majore poate scădea cu până la 70%, în vreme ce tamponările minore pot fi reduse la jumătate. În consecinţă, sumele plătite la RCA şi CASCO urmează să scadă şi ele cu până la 20%.
  • Consumul poate fi redus cu pâna la 10% dacă autovehiculul este condus corect, iar componente ca frânele, ambreiajul şi anvelopele vor fi schimbate mai rar.

Conform VPDS, dacă şoferii companiei dumneavoastră vor învăţa să folosească corect autovehiculul de serviciu, veţi prelungi şi durata de viaţă a maţinii care nu va mai fi schimbată la fel de des, economisind astfel sume importante.

După parcurgerea părţii teoretice, fiecare cursant VPDS este instruit personal în maşinile puse la dispoziţie de Vali Porcişteanu Driving School, primind informaţii specifice care îl vor ajuta să îşi îmbunătăţească prestaţia la volan. E vorba despre elemente care îl vor ajuta pe şofer să conducă mai sigur şi să prevină incidentele din trafic.

Costurile unui modul de conducere defensivă se calculează în funcţie de numărul de cursanţi, însă nu sunt deloc prohibitive. Un astfel de curs reprezintă una dintre cele mai bune investiţii pe care poate să le facă un manager de flote.

Detalii şi informaţii pe www.vpds.ro.

 

(Articol publicat în revista AutoExpert Flote, noiembrie 2013)

Adaugati comentariu