Advertisement

Home Piaţa auto Auto rulate Reţeaua das WeltAuto. Ocazie bună pentru a completa flota

Reţeaua das WeltAuto. Ocazie bună pentru a completa flota

În ultima perioadă achiziţiile de automobile rulate au început să crească în pondere, semn că multe firme au văzut potenţialul unei investiţii inteligente din punct de vedere al costurilor.

În România ultimilor zece ani comerţul cu autovehicule rulate importante din vest-ul Europei a luat o amploare importantă, depăşind în mod constant vânzările de automobile noi. Acest scenariu a dat naştere unor elemente negative în peisajul comerţului cu autovehicule rulate, aşa numiţii samsari care au reuşit să acapareze o mare parte din piaţă cu oferte mai mult sau mai puţin corecte. Nu voi dezvolta mai mult acest subiect spinos deoarece, în contextul achiziţiilorefectuate de firme, ei nu sunt relevanţi, în schimb, mărcile responsabile legate în mod direct de activităţile importatorilor oficiali au devenit opţiuni importante de luat în seamă.

Das WeltAuto este deţinut de importatorul Porsche România şi reprezintă fără doar şi poate cea mai complexă reţea de vânzări de automobile rulate de la noi din ţară. Povestea Das WeltAuto a început în 2006 cu 8 dealeri şi 778 unităţi comercializate în primul an şi a evoluat constant până în 2014, când oficialii mărcii estimează 6.800 de unităţi comercializate într-o reţea naţională ce va număra 29 de dealeri.

graficDincolo de cifre, marca Das WeltAuto reprezintă normalitatea europeana şi viitorul în care se îndreaptă comerţul de automobile rulate din România. Vorbim de transparenţă totală, un concept greu de găsit la noi in ţară, care implică maşini cu istoric certificat, stare tehnică verificată temeinic şi servicii de calitate.

Vizita mea în universul Das WeltAuto m-a purtat în noul sediu din Pipera, acolo unde lângă mărcile Audi, Porsche, Lamborghini şi Bentley, Das WeltAuto ocupă un spaţiu generos şi elegant în care maşinile sunt expuse ca şi cum ar fi modele noi. Unele dintre ele pot fi considerate maşini noi, deoarece au fost preluate de la importatorii din Grupul Porsche o dată ce viaţa lor drept maşini de prezentare, sau drive-test s-a încheiat.

În cazul acestor modele, reducerea faţă de un model nou este semnificativă, iar pentru un angajat din categoria middle/top management oferta este deosebit de generoasă inclusiv că volum nu doar financiar, de la compacte premium până la limuzine de top.

harta

 

Privind de la distanţă oferta de pe site am descoperit un număr mare de modele ce se pot plia pe aproape orice buget, iar mai important este că fiecaremodel are de partea sa credibilitatea unei achiziţii printr-un partener important şi serios.

Până la urmă, prioritatea unei firme care se află în căutarea unui automobil rulat nu ţine doar de buget ci şi de seriozitatea partnerului, pentru ca achiziţia să fie una rentabilă pe termen lung. Oferta de maşini prezentată online conţine modele de la toţi dealerii naţionali Das WeltAuto, iar în cazul în care maşina care te interesează pe tine se află la Piatra Neamţ sau la Buzău, ea poate fi adusă la dealerul din zona ta.

Înainte ca orice maşină să ajungă în oferta naţională ea este verificată temeinic, indiferent că a fost preluată de la client pe sistem-ul buy back, sau că era un model de drive-test aproape nou. În funcţie de vechimea maşinii, se oferă inclusiv o garanţie timp de 12 luni precum şi posibilitatea de înlocuire în decurs de o săptămână, în cazul în care maşina nu se potriveşte profilului căutat.

Maşinile de test drive care ajung în oferta Das WeltAuto au o vechime de maxim 18 luni, beneficiază de o garanţie cuprinzătoare şi foarte probabil vor fi cele mai căutate de firme. Reducerea de preţ faţă de un model nou poate ajunge până la 20%, în condiţiile unui rulaj modic şi a unei stări optice şi tehnice impecabile.

Senzaţia pe care o ai atunci când parcurgi paşii unei eventuale achiziţii este una de încredere, aproape ca atunci când achiziţionezi un automobil nou. Acesta este în fapt şi dezideratul mărcii Das WeltAuto, acela de a aduce calitatea şi seriozitatea serviciilor importatorilor autorizaţi în zona autovehiculelor rulate. Pentru cei dintre noi care au avut interacţiuni cu piaţa automobilelor second hand în ultima decadă, diferenţa de abordare este imensă, iar timpul pierdut, atât de important în cazul firmelor, a fost redus considerabil.

Din momentul în care calci pragul showroom-ului, până la primirea cheilor lucrurile se întâmplă aproape instant. Motivul pentru această eficienţă ţine de legătura directă pe care Das WeltAuto o are cu entităţile Porsche Finance Group şi Porsche Asigurări. În momentul în care ai găsit modelul potrivit nevoilor firmei pe care o reprezinţi, Porsche Finance Group se ocupă de partea de finanţare cu oferte foarte competitive, iar tu nu ai decât să îţi pui semnătura la finalul contractului.

Lista de servicii de care se poate ocupa în mod direct Porsche Finance Group implică leasingul financiar, cel operaţional precum şi managementul de flote.

(Articol publicat în revista AutoExpert Flote, mai 2014)

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

SUV
Auto rulate

Te-ai hotărât să cumperi un SUV? Iată la ce trebuie să fii atent

Achiziționarea unui SUV din categoria premium poate părea un vis îndepărtat pentru...

mașini second-hand
Auto rulate

Mașinile electrice și hibride second-hand cresc în preferințele românilor. Analiză instant.ro

Prețurile de vânzare ale mașinilor second-hand vor continua să crească, anul acesta,...

Fraudă
Auto rulate

Fraudă de 15 milioane de euro în comerţul cu autoturisme second hand

Inspectorii din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au identificat o grupare...

mașini second hand
Auto rulate

Top 5 mașini second hand care se vând cel mai rapid

Mii de mașini second hand apar zilnic pe portalurile de anunțuri din...