Valea Doftanei – Brădet, alternativa la DN 1. Primul pas spre reabilitare

Valea Doftanei - Brădet

Joi a fost semnat contractul pentru realizarea Studiului de fezabilitate şi a Proiectului tehnic pentru reabilitarea şi modernizarea drumului Valea Doftanei – Brădet (DJ 102I), o posibilă alternativă la DN 1 pentru traversarea muntilor.

„Rostul acestui proiect este acela de a crea o alternativă de deplasare între Prahova şi Braşov, pentru traversarea munţilor, în special pentru aceia care nu doresc să treacă prin staţiunile de pe Valea Prahovei. Se semnează astăzi contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru realizarea acestui drum extrem de important. Finanţarea va fi asigurată de Compania Naţională pentru Investiţii. Evident, se va realiza în parteneriat cu Consiliul Judeţean Braşov, condus de domnul preşedinte Adrian Veştea”, a anunţat premierul Ludovic Orban, prezent la semnarea contractului.

Lungimea totală a drumului Valea Doftanei (jud. Prahova – Brădet (jud. Braşov) este de aproximativ 24 de km.

Drumul va fi reabilitat şi modernizat, urmând să aibă două benzi de circulaţie şi o lăţime de opt metri. În cadrul proiectului vor fi refăcute toate podurile şi podeţele de pe traseu.

CNI estimează că finalizarea reabilitării şi modernizării acestui drum ar fi putea avea loc în anul 2023. Valoarea estimată a lucrărilor necesare pentru modernizarea DJ 102I este de 230 de milioane de lei, valoarea finală urmând să fie determinată după finalizarea Studiului de fezabilitate.

Potrivit premierului, până la sfârşitul acestui an se va finaliza lotul Predeal – Cristian, care se află în lucru pe tronsonul de autostradă Comarnic-Braşov. De asemenea, într-un viitor apropiat va fi lansată şi licitaţia pentru revizuirea Studiului de fezabilitate şi realizarea Proiectului tehnic pentru tronsonul Comarnic-Braşov.

 

CITEȘTE ȘI:

Comisia Europeană a aprobat schema de ajutor de stat pentru IMM

Garanti BBVA Leasing extinde accesul la finanţare pentru antreprenorii români

Noile culori ale maşinilor de Poliţie – albastru şi galben, cu elemente de verde fosforescent

 

 

Adaugati comentariu