bugetar
Home Administrare flote Asigurări UNSICAR va asigura sprijinul clienţilor cu poliţe încheiate la City Insurance şi a păgubiţilor

UNSICAR va asigura sprijinul clienţilor cu poliţe încheiate la City Insurance şi a păgubiţilor

Membrii Uniunii Naţionale a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări (UNSICAR) au ca prioritate pe termen scurt asigurarea sprijinului clienţilor cu poliţe încheiate City Insurance şi a păgubiţilor acestei companii, potrivit unui comunicat al organizaţiei.

„Uniunea Naţională a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări (UNSICAR) a luat notă de decizia Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) privind măsura retragerii autorizaţiei de funcţionare pentru City Insurance, în urma respingerii planului de redresare întocmit de către companie. Membrii UNSICAR au ca prioritate pe termen scurt asigurarea sprijinului clienţilor cu poliţe încheiate City Insurance şi a păgubiţilor acestei companii, prin furnizarea de servicii de consultanţă şi asistenţă în caz de daună, inclusiv prin crearea unui call center la nivel de asociaţie profesională. Pe termen mediu şi lung, alături de alţi parteneri instituţionali şi profesionali, UNSICAR îşi exprimă disponibilitatea şi dorinţa de a contribui la îmbunătăţirea cadrul de reglementare astfel încât piaţa RCA să rămână funcţională, bazată pe principii concurenţiale, în care păgubiţii să îşi recupereze rapid şi eficient prejudiciul suferit, iar pentru consumatori să fie accesibilă o paletă largă de opţiuni şi servicii”, se spune în comunicat.

UNSICAR apreciază că, pe fondul nerespectării de către asigurător a indicatorilor de solvabilitate şi lichiditate, fiind astfel în incapacitate de plată, măsura retragerii autorizaţiei este în conformitate cu prevederile legislative şi normele generale de guvernanţă în domeniu.

„Impactul deciziei de retragere a autorizaţiei City Insurance este foarte important şi, dincolo de îngrijorările inerente, UNSICAR are convingerea că piaţa asigurărilor din România este puternică şi va gestiona cu succes această situaţie.
Deţinătorii de poliţe RCA emise de către City Insurance şi păgubiţii sunt protejaţi de lege prin mecanismele de protecţie create în acest sens, care au funcţionat fără probleme şi în cazul retragerii autorizaţiei de funcţionare a altor asigurători. UNSICAR are convingerea că, într-o piaţă de asigurări în care segmentul RCA se va echilibra, brokerii pot contribui decisiv la creşterea gradului de protecţie a românilor şi a afacerilor din România, prin produse de asigurări adaptate diverselor riscuri la care sunt expuşi. În acest fel, industria de asigurări îşi va extinde aportul în economia românească şi va putea să finanţeze şi mai mult din proiectele de redresare şi investiţii post pandemie”, arată UNSICAR.

Potrivit Uniunii, aportul brokerilor la creşterea pieţei de asigurări din România este confirmat şi de avansul ponderii poliţelor facultative din ultimii ani, care a ajuns la aproape 49% la finele anului 2020, de la 41% în 2016, pe fondul reducerii cotei poliţelor RCA în business-ul intermediarilor.

La nivelul pieţei, brokerii deţin o pondere de 65% din volumul primelor subscrise, cifra fiind în creştere în ultimii ani, conform datelor de la finele primului trimestru al acestui an.

Uniunea Naţională a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări (UNSICAR), organizaţie înfiinţată în anul 2000, reprezintă 80 de companii – de brokeraj de asigurare, de regularizare daune şi de pregătire profesională. Cota membrilor UNSICAR totalizează peste 60% din piaţa de brokeraj de asigurare, care numără aproape 280 de intermediari. Uniunea reprezintă interesele colective ale membrilor săi şi colaborează cu instituţiile publice pe aspecte care privesc piaţa de brokeraj de asigurare şi consumatorul de produse de asigurare.

UNSICAR este membru cu drepturi depline a BIPAR (Bureau International des Producteurs d’Assurances et de Reassurances), organizaţie internaţională înfiinţată in 1937 care reuneşte asociaţiile profesionale naţionale ale intermediarilor în asigurări si care este principalul partener de dialog cu intermediarii de asigurări pentru pentru instituţiile europene de reglementare.

 

CITEȘTE ȘI:

FGA primeşte cereri de deschidere a dosarelor de daună în cazul City Insurance

Termen prelungit la depunerea ofertelor pentru Secţiunea de autostradă Boiţa – Cornetu

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

tarifele de primă maxime
Asigurări

ASF propune prelungirea HG care stabileşte tarifele de primă maxime pentru polițele RCA

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a propus prelungirea până la 31 decembrie...

Eazy Asigurări
Asigurări

Compania Eazy Asigurări intră pe piața RCA

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a acordat companiei Eazy Asigurări autorizația...

FGA
Asigurări

Denunțarea contractelor de asigurare emise de Euroins. Clarificările FGA

Contractele de asigurare emise de către societatea Euroins Asigurare-Reasigurare SA rămân valabile,...

euroins
Asigurări

CITR: Creanțele scadente ale Euroins însumează, până acum, 600 milioane de lei

CITR a finalizat prima etapă din gestionarea falimentului Euroins, în cele aproximativ...