Advertisement

Trenul Metropolitan Bucureşti - Ilfov
Home Transporturi Trenul Metropolitan Bucureşti – Ilfov va circula pe 16 linii pentru preluarea navetiştilor din suburbii

Trenul Metropolitan Bucureşti – Ilfov va circula pe 16 linii pentru preluarea navetiştilor din suburbii

Trenul Metropolitan Bucureşti – Ilfov, proiectul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI), va fi prezentat miercuri, 22 septembrie, în cadrul evenimentului „Săptămâna europeană a mobilităţii”.

Potrivit TPBI, proiectul ”Tren Metropolitan” este o componentă a Zonei Metropolitane Bucureşti care va pune în valoare infrastructura existentă şi va integra concepte şi tehnologii prietenoase cu mediul.

Proiectul prevede 16 servicii (linii de tren metropolitan), care vor uni cartierele municipiului Bucureşti şi localităţile din judeţul Ilfov prin intermediul unor vehicule moderne şi al unor viitoare gări care vor duce la revitalizarea localităţilor.

”După implementarea proiectului, Bucureştiul se va număra printre oraşele care asigură preluarea navetiştilor din suburbii, în condiţii civilizate, cu un serviciu de transport modern pe cale ferată. Trecerea la tehnologii de transport fără emisii de dioxid de carbon şi reducerea poluării atmosferice, a poluării fonice şi a accidentelor, toate acestea vor duce la îmbunătăţiri semnificative ale calităţii vieţii în mediul urban”, au menţionat reprezentanții TPBI.

Proiectul ”Tren Metropolitan” a obţinut locul II (la secţiunea Administraţie) la concursul organizat, recent, de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România).

„Săptămâna europeană a mobilităţii” reprezintă o iniţiativă a Comisiei Europene, prin care, în perioada 16 – 22 septembrie, în fiecare an, se încearcă găsirea de soluţii inovatoare la problemele actuale de mobilitate urbană. Prezentarea proiectului Trenului Metropolitan Bucureşti – Ilfov este una dintre acţiunile cu care Municipiul Bucureşti participă la această campanie.

TPBI este primul organism, creat la nivel regional, care a fost constituit sub forma unei structuri de cooperare a celor 42 de autorităţi publice locale din regiune, primind mandat din partea acestora pentru înfiinţarea, organizarea, reglementarea, exploatarea, monitorizarea şi gestionarea serviciului de transport public de călători pe toată aria de competenţă, conform Regulamentului CE 1370/2007.

 

CITEȘTE ȘI:

Ghid informativ pentru asiguraţii City Insurance, lansat de UNSAR ȘI BAAR

Bosch Future Mobility Challenge și-a desemnat câștigătorii celei de-a patra ediții la Cluj-Napoca

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Star Taxi
Transporturi

Star Taxi își extinde serviciile în alte patru orașe. Are și un serviciu disponibil pentru companii

Star Taxi, cea mai mare aplicație de transport dezvoltată de o companie...

afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi au scăzut cu 6,5 % în primele 2 luni din 2024

În primele două luni din 2024, cifra de afaceri din serviciile de...

Gara de Nord - Gara Progresul
Transporturi

Licitație pentru extinderea magistralei de metrou M4, Gara de Nord – Gara Progresul

Primăria Sectorului 4 din București, în calitate de lider de asociere, alături...

bicicleta
Transporturi

Instituțiile UE se angajează să încurajeze mersul cu bicicleta în întreaga Europă

Uniunea Europeană face încă un pas important în reducerea emisiilor generate de...