Trenul Metropolitan Bucureşti – Ilfov va circula pe 16 linii pentru preluarea navetiştilor din suburbii

Trenul Metropolitan Bucureşti - Ilfov, proiectul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti - Ilfov (TPBI), va fi prezentat miercuri, 22 septembrie, în cadrul evenimentului "Săptămâna europeană a mobilităţii".Trenul Metropolitan Bucureşti - Ilfov

Potrivit TPBI, proiectul ”Tren Metropolitan” este o componentă a Zonei Metropolitane Bucureşti care va pune în valoare infrastructura existentă şi va integra concepte şi tehnologii prietenoase cu mediul.

Proiectul prevede 16 servicii (linii de tren metropolitan), care vor uni cartierele municipiului Bucureşti şi localităţile din judeţul Ilfov prin intermediul unor vehicule moderne şi al unor viitoare gări care vor duce la revitalizarea localităţilor.

”După implementarea proiectului, Bucureştiul se va număra printre oraşele care asigură preluarea navetiştilor din suburbii, în condiţii civilizate, cu un serviciu de transport modern pe cale ferată. Trecerea la tehnologii de transport fără emisii de dioxid de carbon şi reducerea poluării atmosferice, a poluării fonice şi a accidentelor, toate acestea vor duce la îmbunătăţiri semnificative ale calităţii vieţii în mediul urban”, au menţionat reprezentanții TPBI.

Proiectul ”Tren Metropolitan” a obţinut locul II (la secţiunea Administraţie) la concursul organizat, recent, de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România).

„Săptămâna europeană a mobilităţii” reprezintă o iniţiativă a Comisiei Europene, prin care, în perioada 16 – 22 septembrie, în fiecare an, se încearcă găsirea de soluţii inovatoare la problemele actuale de mobilitate urbană. Prezentarea proiectului Trenului Metropolitan Bucureşti – Ilfov este una dintre acţiunile cu care Municipiul Bucureşti participă la această campanie.

TPBI este primul organism, creat la nivel regional, care a fost constituit sub forma unei structuri de cooperare a celor 42 de autorităţi publice locale din regiune, primind mandat din partea acestora pentru înfiinţarea, organizarea, reglementarea, exploatarea, monitorizarea şi gestionarea serviciului de transport public de călători pe toată aria de competenţă, conform Regulamentului CE 1370/2007.

 

CITEȘTE ȘI:

Ghid informativ pentru asiguraţii City Insurance, lansat de UNSAR ȘI BAAR

Bosch Future Mobility Challenge și-a desemnat câștigătorii celei de-a patra ediții la Cluj-Napoca

 

Adaugati comentariu