Advertisement
Bosch
Home Piaţa auto Industrie auto Bosch Future Mobility Challenge și-a desemnat câștigătorii celei de-a patra ediții la Cluj-Napoca

Bosch Future Mobility Challenge și-a desemnat câștigătorii celei de-a patra ediții la Cluj-Napoca

Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii și servicii, a organizat, în luna septembrie, cea de-a patra ediție a competiției tehnice studențești Bosch Future Mobility Challenge, un concurs internațional dezvoltat de Centrul de Inginerie Bosch din Cluj, începând cu anul 2017.

Participanții la această competiție sunt echipele de studenți interesate să dezvolte algoritmi de conducere autonomă pentru mașini la scara 1:10. După luni de muncă intensă, cele mai bune echipe și-au testat algoritmii în finala competiției, care a avut loc în data de 19 septembrie în incinta Centrului de Inginerie Bosch din Cluj, într-un oraș inteligent simulat pe 200 de metri pătrați.

Pentru ediția actuală, au fost acceptate în total 50 de echipe din 10 țări europene. După rundele de calificări și evaluări intermediare, 19 echipe din Estonia, Grecia, Malta, Republica Moldova, România și Suedia au rămas în concurs și au fost invitate să participe la etapa de semi-finale din perioada 15-18 septembrie, în Cluj-Napoca.

„Din perspectiva unui lider în inovație, Bosch are o orientare constantă spre viitor, iar pentru noi viitorul îl reprezintă tinerii pasionați de astăzi. Ei sunt cei care vor contribui activ la modelarea lumii de mâine, cu soluții inovatoare, bazate pe conectivitate și inteligență artificială. Mă bucur să descopăr, și în acest an, la Bosch Future Mobility Challenge, studenți talentați și entuziaști, cu performanțe și cu aptitudini tehnice deosebite. Felicitări echipelor câștigătoare și tuturor studenților participanți la această competiție!”, a declarat Mihai Boldijar, director general Robert Bosch SRL și reprezentantul Grupului Bosch în România și Bulgaria.

Echipele finaliste au concurat pentru cele cinci premii ale ediției, în valoare totală de 10.000 de euro.

Bosch

Locul I și premiul de 4.500 de euro, împreună cu premiul publicului, au fost câștigate de echipa FP3 de la Universitatea Politehnică din Timișoara, locul al II-lea și premiul de 3000 euro de echipa SPARK, de la aceeași universitate, locul al III-lea și premiul de 1500 euro au fost adjudecate de echipa V.R.O.O.M de la Universitatea din Thessaloniki, iar premiul de 1000 euro pentru prima participare a fost acordat echipei S.O.D.A de la Universitatea Politehnică din București.

„Suntem foarte fericiți pentru rezultatele noastre din cadrul competiției. Am învățat mult și suntem recunoscători că am avut șansa de a participa la acest concurs complex. Mulțumim companiei Bosch pentru această oportunitate și ne-am bucura să ne revedem la ediția următoare”, a declarat Liviu-Aniel Alexa, reprezentantul echipei FP3.

 

Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Termen prelungit la depunerea ofertelor pentru Secţiunea de autostradă Boiţa – Cornetu

FGA primeşte cereri de deschidere a dosarelor de daună în cazul City Insurance

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

stellantis
Industrie auto

Stellantis va investi 103 milioane de euro în fabrica sa din Szentgotthard (Ungaria)

Stellantis va investi 103 milioane de euro în fabrica sa din Szentgotthard...

Bosch
Industrie auto

În 2023, Bosch și-a majorat vânzările și profitul, în ciuda contextului dificil

Grupul Bosch și-a îndeplinit așteptările, în ciuda provocărilor din exercițiul financiar 2023:...

Înmatriculările de autoturisme noi
Industrie auto

ACAROM: În 2023, s-a înregistrat un nou record pentru producția de vehicule din România

Producția de vehicule a înregistrat, în 2023, un nou record, cu un...

India
Industrie auto

India, noul El Dorado pentru producătorii de automobile?

Un nou El Dorado pentru unii, o locație mult mai veche pentru...