Advertisement
mărfuri rusești
Home Administrare flote Asigurări UNSICAR va acorda consultanţă clienţilor-creditori ai asigurătorilor aflaţi în insolvenţă

UNSICAR va acorda consultanţă clienţilor-creditori ai asigurătorilor aflaţi în insolvenţă

Uniunea Naţională a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări din România (UNSICAR) a încheiat un protocol de colaborare cu Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA), iniţiativă ce va permite membrilor Uniunii să îşi sprijine clienţii, creditori ai asigurătorilor aflaţi în insolvenţă, în vederea recuperării sumelor cuvenite de la Fond.

UNSICAR a iniţiat demersurile de încheiere a acestui protocol, în primul rând pentru a-şi susţine companiile membre, în relaţia cu clienţii lor, care au calitatea de creditori ai unor asigurători aflaţi în insolvenţă şi sub gestionarea FGA, în demersurile de recuperare a despăgubirilor.

În baza acestui protocol, vom putea să desfăşurăm şi acţiuni comune, cum ar fi cele de consultanţă în domeniul regularizării de daune sau pe aspecte de iniţiativă legislativă pentru actele normative de interes comun, formularea de propuneri de amendare a cadrului legislativ actual, dacă se consideră necesar”, a explicat Bogdan Andriescu, preşedinte UNSICAR.

La rândul său, Cristian Roşu, director general FGA, spune că protocolul îşi doreşte să impulsioneze creşterea încrederii consumatorilor în piaţa de asigurări şi a transparenţei procesului de aprobare a cererilor şi a plăţii efective a despăgubirilor către creditorii asigurătorilor aflaţi în insolvenţă.

Potrivitacestuia, prin încheierea acestui document, UNSICAR şi FGA şi-au propus să susţină creşterea siguranţei şi încrederii în piaţa asigurărilor, prin creşterea nivelului informării, cu ajutorul membrilor UNSICAR, asupra modului de lucru şi a activităţii FGA. Practic, prin intermediul brokerilor de asigurări, creditorii de asigurare vor putea afla informaţii legate de stadiul de soluţionare a cererilor de plată sau a dosarelor transmise la plată către FGA, ori despre demersurile care trebuie întreprinse de potenţialii creditori de asigurare pentru a solicita deschiderea dosarelor de daună etc.

UNSICAR, organizaţie înfiinţată în anul 2000, reprezintă 75 de companii – de brokeraj de asigurare, de regularizare daune, asistenţi in brokeraj, de pregătire profesională. Uniunea este membru cu drepturi depline a BIPAR (Bureau International des Producteurs d’Assurances et de Reassurances), for internaţional înfiinţat in anul 1937, ce reuneşte asociaţiile profesionale naţionale ale intermediarilor în asigurări, precum şi a POI (Partners of Intermediaries).

FGA s-a constituit ca persoană juridică de drept public conform Legii nr. 213/2015
privind Fondul de Garantare a Asiguraţilor. Fondul este o schemă de garantare în domeniul asigurărilor şi are drept scop protejarea creditorilor de asigurări de consecinţele insolvenţei unui asigurător.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

UNSAR
Asigurări

UNSAR: Cele mai mari 50 de daune plătite companiilor au însumat 24 mil. euro în 2022

Cele mai mari 50 de despăgubiri achitate anul trecut de asiguratorii membri...

FGA
Asigurări

FGA a plătit peste 663 milioane de lei în primele 10 luni, în urma falimentelor a 5 asigurători

Fondul de garantare a asiguraților (FGA) a soluționat 72.688 cereri de plată,...

plafonarea tarifelor RCA
Asigurări

Consiliul Concurenței: Dezechilibrul pieței RCA se va menține și în anul 2024

Până la sfârșitul anului 2023, ca urmare a falimentului Euroins, un număr...

brokeri de asigurare
Asigurări

10 brokeri de asigurare au fost sancționați de ASF în luna septembrie

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a adoptat, în luna septembrie a anului...