UNSAR nu susţine plafonarea preţurilor pentru reparaţii auto, ci tarife de referinţă

Industria de asigurări susţine conceptul unui tarif de referinţă pentru reparaţii auto, cu titlu informativ, şi nu doreşte introducerea unor plafonări a preţurilor, spun reprezentanţii Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare-Reasigurare din România (UNSAR).reparaţii auto

Potrivit acestora, calcularea unor tarife de referinţă pentru reparaţii auto ar veni în sprijinul consumatorilor români, oferindu-le repere acestora şi permiţându-le să fie mai bine informaţi cu privire la costurile implicate.

Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare-Reasigurare din România argumentează că un tarif de referinţă în ceea ce priveşte reparaţiile auto este dorit de 94% dintre români.

„Conceptul unui tarif de referinţă la reparaţiile auto este susţinut de rezultatele studiului IRES privind percepţia românilor faţă de asigurările auto, studiu din care a reieşit că 94% dintre românii care conduc un autovehicul consideră că publicarea de către o autoritate competentă, cu titlu informativ, a unor tarife de referinţă pentru reparaţiile autovehiculelor ar fi binevenită. Un astfel de demers ar putea susţine şi proteja consumatorii români”, precizează reprezentanţii UNSAR.

Studiul IRES mai arată şi că 93% dintre români îşi doresc să ştie care este valoarea despăgubirii plătite de asigurătorul RCA în cazul unei daune, iar 71% dintre români ar fi deranjaţi dacă valoarea plătită ar fi considerabil mai mare pentru reparaţia unui autovehicul în cazul unei despăgubiri acoperite de poliţa RCA faţă de reparaţia efectuată fără asigurare.

 

CITEŞTE ŞI:

Mega-flotă pentru Poşta Română. 430 de utilitare în leasing financiar

Camera Deputaţilor îşi asigură cele 171 vehicule. Care este valoarea contractului

FREE NOW se extinde în Cluj şi Braşov

Adaugati comentariu