Advertisement
UNSAR
Home Administrare flote Asigurări UNSAR: Cele mai mari 50 de daune plătite companiilor au însumat 24 mil. euro în 2022

UNSAR: Cele mai mari 50 de daune plătite companiilor au însumat 24 mil. euro în 2022

Cele mai mari 50 de despăgubiri achitate anul trecut de asiguratorii membri ai Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România – UNSAR în baza asigurărilor dedicate companiilor au însumat peste 117,3 milioane lei (23,8 mil. euro), în creștere cu 9% față de valoarea din anul 2021, conform datelor colectate la nivelul asociației.

83% din valoarea acestor despăgubiri a fost achitată ca urmare a producerii riscului de incendiu, atingând o valoare de peste 97,7 mil. lei, în creștere cu peste 31% față de valoarea achitată în 2021.

Diferența de 17% din valoarea despăgubirilor s-a plătit pentru acoperirea prejudiciilor cauzate terțelor persoane (8,4 mil. lei), precum și a celor rezultate din producerea următoarelor riscuri asigurate: fenomene meteo (4,3 mil. lei), prăbușiri/alunecări de teren (3,5 mil. lei), explozii (2,5 mil. lei) și furturi (1 mil. lei).

Despăgubirile au fost achitate în contextul în care, din aproximativ 800.000 de firme care figurau cu situații financiare depuse la organele fiscale, în anul 2022 doar 125.000 de companii dețineau o asigurare de bunuri și proprietăți, 43.000 aveau o poliță de răspundere civilă legală și/sau profesională și doar aproximativ 8.000 de companii aveau inclusă și clauza de business interruption (BI) atașată poliței de bunuri și proprietăți.

Pentru a sublinia importanța conștientizării riscurilor și a prevenției acestora, UNSAR lansează o nouă ediție a campaniei #BusinessSOS, în colaborare cu mai multe instituții și organizații. Campania are scopul de a furniza antreprenorilor informații relevante despre necesitatea unui plan anti-neprevăzut care poate oferi garanția continuității unui business în diverse situații dificile.

„Fiecare antreprenor, indiferent de dimensiunea afacerii sau de sectorul economic în care activează, ar trebui să beneficieze de un plan anti-neprevăzut adecvat. Le suntem recunoscători tuturor instituțiilor și organizațiilor care susțin demersul #BusinessSOS”, a declarat Alexandru CIUNCAN, Președinte & Director General al UNSAR.

„Având în vedere dinamica despăgubirilor plătite antreprenorilor – este mai mult decât evidentă importanța deosebită a unui partener de asigurare în parcursul antreprenorial”, a precizat Alina BĂRBULESCU, Specialist Asigurări Bunuri & Proprietăți în cadrul UNSAR.

Inițiativa #BusinessSOS este sprijinită de următoarele asociații și organizații: AAFBR – Asociația Analiștilor Financiar-Bancari din România, ANERSFR – Asociația Națională a Evaluatorilor de Risc la Securitatea Fizică din România, APAPR – Asociația pentru Pensiile Administrate Privat din România, APPA – Asociația Pentru Promovarea Asigurărilor, ARTS – Asociația Română pentru Tehnică de Securitate, CCIpR – Camera de Comerț Italiană pentru România, CSR – Coaliția pentru Sigurantă Rutieră, FGA – Fondul de Garantare a Asiguraților, FSAB – Federația Sindicatelor din Asigurări și Bănci, ISF – Institutul de Studii Financiare, PIAR – Patronatul Industriei Asigurărilor din România, PRBAR – Patronatul Român al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare și UNSICAR – Uniunea Națională a Societăților de Intermediere și Consultanță în Asigurări.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Transportul public rămâne în continuare facilitatea cea mai importantă pentru angajați

Autostrada Pașcani – Suceava a primit Acordul de mediu. Viteza maximă va fi de 120 km/h

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

FGA
Asigurări

FGA a plătit peste 663 milioane de lei în primele 10 luni, în urma falimentelor a 5 asigurători

Fondul de garantare a asiguraților (FGA) a soluționat 72.688 cereri de plată,...

plafonarea tarifelor RCA
Asigurări

Consiliul Concurenței: Dezechilibrul pieței RCA se va menține și în anul 2024

Până la sfârșitul anului 2023, ca urmare a falimentului Euroins, un număr...

brokeri de asigurare
Asigurări

10 brokeri de asigurare au fost sancționați de ASF în luna septembrie

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a adoptat, în luna septembrie a anului...

casco
Asigurări

Piața asigurărilor Casco a crescut cu 18%, la 1,6 mld. lei. Topul asigurătorilor

Valoarea primelor brute subscrise de societățile autorizate și reglementate de ASF pentru...