Advertisement
Autostrada Pașcani - Suceava
Home Infrastructură Autostrada Pașcani – Suceava a primit Acordul de mediu. Viteza maximă va fi de 120 km/h

Autostrada Pașcani – Suceava a primit Acordul de mediu. Viteza maximă va fi de 120 km/h

30 de minute, în loc de două ore. Atât va dura parcurgerea drumului între Pașcani și Suceava, pe sectorul de autostradă care va fi construit în cadrul coridorului București – Ucraina. Pentru această lucrare a fost semnat, azi, Acordul de mediu necesar începerii construcției, de către președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM), Laurențiu Alexandru Păștinaru, la sediul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), în prezența Ministrului Mircea Fechet.

”Drumul Siretului”, al cărui beneficiar este Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., va avea o lungime totală de 62 de kilometri și va traversa teritoriile a 13 unități administrativ-teritoriale, prin vecinătatea a 30 de arii naturale protejate de interes national și comunitar. Viteza maximă de circulație pe viitoarea autostradă va fi de 120 km/h.

„Proiectul presupune realizarea unui sector de autostradă, între municipiile Suceava și Pașcani, care va trece prin județele Botoșani, Suceava și Iași și va ocupa o suprafață totală de 945 de hectare, cea mai mare parte fiind în Suceava, de 780 de hectare. Din punct de vedere al avizării, lucrarea a fost extrem de complexă, având în vedere că proiectul se află în vecinătatea a 30 de arii naturale protejate, din care fac parte păduri, râuri, fânețe seculare, lunci, lacuri și rezervații-monument al naturii, iar biodiversitatea nu trebuie să aibă de suferit. Este o bucurie fiecare proiect de asemenea anvergură și orice contribuție pe care o avem la dezvoltarea rețelei de transport rutier sau feroviar”, a precizat Laurențiu Alexandru Păștinaru, președintele ANPM.

Conform proiectului autostrăzii Pașcani – Suceava, construcția va traversa teritoriile unităților administrativ-teritoriale: Pașcani, Valea Seacă, Lespezi. Tătăruși, Tudora, Dolhasca, Liteni, Fântânele, Udești, Verești, Salcea, Dumbrăveni și Suceava.

„Susțin toate aceste proiecte menite să dezvolte infrastructura rutieră din țară și mă bucur că zona Moldovei va beneficia de o astfel de autostradă. Îi felicit pe toți cei care s-au implicat în acest proiect și care au făcut posibilă semnarea Acordului de mediu, care a necesitat studii de impact și foarte multă muncă”, a adăugat Mircea Fechet, Ministrul Mediului.

Autostrada Paşcani-Suceava se conectează, în municipiul Paşcani, cu Autostrada A7 Ploieşti – Buzău – Focşani – Bacău – Paşcani și va îmbunătăţi condiţiile de circulaţie la nivel de reţea rutieră naţională de transport, inclusiv sub aspect de siguranţă rutieră, va contribui la reducerea emisiilor poluante și a costurilor de operare, răspunzând cerinţelor privind adaptarea reţelei rutiere naţionale la cererea reală de transport.

Acest proiect va genera efecte socio-economice pozitive importante inclusiv prin „micşorarea distanţelor” şi dezvoltarea regională prin mărirea zonei de influenţă economică „gravitaţională” a oraşelor mari asupra localităţilor mai mici „satelitare” acestora, se arată în memoriul de prezentare a proiectului, a cărui perioadă de execuție este estimată la 30 de luni.

 

 

CITEȘTE ȘI:

ACEA: Înmatriculările de mașini noi în UE au crescut cu 14,6% în octombrie

AFM deschide o nouă sesiune ”Rabla Plus”, destinată persoanelor fizice

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

infrastructura rutieră
Infrastructură

Noi acte normative pentru realizarea investiţiilor în infrastructura rutieră

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri fondurile pentru exproprierile necesare construcției...

Lotul 2 Nord
Infrastructură

Miercuri se deschide circulația pe Lotul 2 Nord al Autostrăzii de Centură București A0

Miercuri, de la ora 15.00, se deschide circulația pe Lotul 2 Nord...

Măgurele Expres
Infrastructură

Începe proiectarea Drumului Radial 10 Măgurele Expres

Contractul pentru proiectarea Drumului Radial (DR) 10 Măgurele Expres, una dintre șoselele...

Pro Infrastructură
Infrastructură

Toamna se numără… kilometrii de autostradă. Analiză Asociația ”Pro Infrastructură”

România are, în prezent, 1.008 kilometri de autostradă și drum expres în...