Un pas înainte pe Centura Craiova Sud. A fost semnat contractul de execuție

Un proiect important pentru Craiova, trenat ani de zile, face un pas înainte. Compania Națională de Administrare a Infrastructruii Rutiere (CNAIR) a semnat contractul de execuție al Centurii de ocolire Craiova Sud, constructorul fiind compania italiană Rizzani de Eccher.
Cariova Sud

Șoseaua de centură va fi amplasată în partea de sud a municipiului și va face legătura între DN 56 (Craiova-Calafat), DN 55 (Craiova – Bechet) și DN 6 (București – Craiova – Timișoara).

”Centura rutieră Craiova Sud va scoate din oraș o mare parte din traficul rutier de tranzit și va asigura legături mai rapide spre București, Alexandria, Drobeta Turnu-Severin, Calafat, Bechet și Caracal”, a precizat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Termenul pentru execuția lucrărilor este de 15 luni.

Contractul include construcția unui drum nou în lungime de 10 km, două parcări, două pasaje peste calea ferată, un pod peste canalul de ape uzate, două intersecții giratorii la nivel cu DN 55 și DN 56 și o bretea de acces pentru legătura cu DN 6, în sensul giratoriu existent.

Potrivit CNAIR, proiectul nu este finanțat din fonduri europene, ci din transferurile de la bugetul statului pentru cheltuieli de investiții.

 

CITEȘTE ȘI:

Prin PNRR va fi finanțată achiziția a 1.135 de vehicule ”verzi” pentru transportul public

Poliţia Locală Sector 6 din Capitală va utiliza o flotă de mașini electrice

 

 

Adaugati comentariu