Poliţia Locală Sector 6 din Capitală va utiliza o flotă de mașini electrice

Un număr de opt maşini electrice, şapte autoturisme şi un microbuz, au intrat în dotarea Poliţiei Locale Sector 6, a anunțat primăria de sector.
Sector 6

Autoturismele au o autonomie de 300 de kilometri, ceea ce înseamnă, potrivit poliției locale, că pot asigura patrula și intervenția pentru două schimburi.

Cele șapte autoturisme ”verzi”sunt marca Renault Zoe, iar preţul lor a fost de 17.800 de euro fără TVA, în timp ce microbuzul Renault Traffic a costat 24.000 de euro. În prețuri au fost incluse adaptările speciale şi două staţii de încărcare wallbox, amplasate în curtea sediului Poliţiei Locale Sector 6.

Pentru fiecare maşină achiziţionată, a fost utilizat și un ecotichet de 10.000 de euro, prin participarea la programul Rabla Plus.

“Mașinile poliției locale sunt permanent pe stradă în Sectorul 6 și, implicit, poluează. Am preluat Poliția Sectorului 6 cu un parc auto învechit și poluant. Prin achiziționarea acestor mașini, alături de stații de încărcare care vor fi montate la sediile Primăriei pentru început și în sector în anii următorii ani, dăm semnalul tranziției către autovehicule nepoluante. După restructurarea în curs a Poliției Locale a Sectorului 6, dau un nou semnal acestei instituții că este importantă pentru mine și pentru aplicarea legii în mod permanent, așa cum ne dorim cu toții! În același timp, voi încuraja patrulatul pe jos, prezența în comunitate și statul mai puțin prin mașini. Mașinile vor fi pentru intervenții, nu pentru petrecerea timpului la serviciu!”, a precizat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

Caracteristicile autoturismelor Renault Zoe:

  • Emisii CO2 = 0
  • NOx si microparticule = 0
  • Poluare fonică = 0
  • Costuri de carburant =0
  • Autovehicule cu specific urban, mici, agile si performante
  • Autonomie = 300 km.

Parcul auto al Poliției Locale Sector 6 este de 50 de mașini.

 

CITEȘTE ȘI:

Fraudele cu cardurile de combustibil: Care sunt riscurile și cum să te protejezi

Consiliul Concurenței analizează intrarea Unilink în acționariatul Safety Broker

 

 

Adaugati comentariu