Un nou punct de frontieră, Bumbăta – Leova, va fi deschis la granița dintre România și Republica Moldova

Guvernul a aprobat, în ședința de miercuri, deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei de stat Bumbăta (România) - Leova (Republica Moldova). Totodată, în subordinea Biroului vamal de frontieră Albiţa, va fi înfiinţat și punctul vamal de frontieră Bumbăta, destinat traficului internaţional rutier. Acesta va fi situat în sectorul unui pod flotant care urmează a fi instalat între localităţile respective.Bumbăta

Punctul de trecere a frontierei de stat va fi amenajat în localitatea Bumbăta, comuna Vetrişoaia (jud. Vaslui), situată la aproximativ 40 km distanţă de punctul de trecere a frontierei Albiţa.

”Măsura va permite fluidizarea traficului la frontiera dintre România şi Republica Moldova şi reducerea timpului de aşteptare la celelalte puncte de trecere a frontierei de stat, care acum sunt mai solicitate”, a transmis Guvernul.

De asemenea, în vederea asigurării capacităţii de preluare a traficului greu şi pentru a face legătura viitorului punct de trecere a frontierei cu drumul naţional, drumul comunal DC 41 va trece din domeniul public al comunei Vetrişoaia în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Transporturilor şi va fi încadrat în categoria funcţională a drumurilor de interes naţional.

Potrivit Guvernului, Punctul de trecere Bumbăta-Leova va fi deschis după asigurarea infrastructurii corespunzătoare, a personalului şi a utilităţilor necesare, în vederea desfăşurării în bune condiţii a controlului de frontieră.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Pentru protecția drumurilor, Guvernul limitează masa totală a vehiculelor grele de marfă

Vânzările mondiale de vehicule electrice au atins un nivel record de 10,5 mil. unități în 2022

 

 

 

 

Adaugati comentariu