Un nou director de achiziţii al Grupului Renault România

Flavio de Almeida Junior, un brazilian în vârstă de 48 de ani, este noul director de achiziţii al Grupului Renault România, au anunţat joi reprezentanţii producătorului auto.Almeida îl înlocuieşte în funcţie pe Antoine Aoun, care preia noi responsabilităţi în cadrul Alianţei Renault-Nissan, în calitate de vice-preşedinte Proiecte Internaţionale, potrivit unui comunicat al Renault România.

„Cu o experienţă de 25 de ani în domeniul ingineriei şi achiziţiilor de servicii şi componente în industria auto, cu precădere pe piaţa braziliană şi franceză, Almeida Junior coordonează (…) activităţile celor aproximativ 130 de angajaţi ai Direcţiei Achiziţii Grup Renault România”, se precizează în comunicat.

Almeida este absolvent al Universităţii Federale Santa Catarina (Brazilia), facultatea de Inginerie Mecanică, având mai multe specializări post universitare în Brazilia şi SUA. El s-a alăturat Grupului Renault în anul 2000, iar în ultimii doi ani a ocupat funcţia de director achiziţii la Renault Brazilia.

Direcţia Achiziţii este responsabilă de achiziţiile de materii prime, piese, utilaje echipamente şi servicii pentru toate entităţile Grupului Renault România. Cei 130 de angajaţi ai Direcţiei sunt responsabili de relaţia cu peste 1.000 de furnizori din România şi din regiune, gestionând un volum de achiziţii de aproximativ 2 miliarde de euro pe an.

 

 

Adaugati comentariu