Advertisement

toyota-vehicule hibrid-celula-combustibil-floteauto
Home Piaţa auto Flotă verde Vezi ce măsură radicală va lua Toyota privind utilizarea combustibililor fosili

Vezi ce măsură radicală va lua Toyota privind utilizarea combustibililor fosili

Angajamentul asumat de Toyota Motor Corp., prezentat de oficialii grupului în cadrul unui plan pe termen lung, vine într-un moment în care industria auto este zguduită de scandalul Volkswagen.

Toyota Motor Corp., cel mai mare constructor auto japonez, şi-a propus ca începând din 2050 să nu mai vândă automobile care funcţionează doar cu combustibili fosili urmând să le înlocuiască cu modele hibride sau pe bază de celulă de combustibil, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Obiectivul acestei strategii este reducerea cu 90% a emisiilor de CO2 ale vehiculelor, în 2050 comparativ cu nivelul din 2010, în ideea de a limita încălzirea globală din cauza efectului de seră.

Potrivit unui plan pe termen lung, prezentat miercuri de oficialii de la Toyota, grupul nipon ar urma să vândă 1,5 milioane de vehicule hibride (cu motorizare dublă) pe an începând din 2020. De asemenea, tot începând din 2020, Toyota ar urma să vândă anual peste 30.000 de vehicule pe bază de celulă de combustibil, care nu emit gaze cu efect de seră ci doar vapori de apă.

Pionier al automobilelor hibride, pe care a început să le comercializeze încă din 1997 şi din care până în prezent a vândut peste opt milioane de exemplare, Toyota mizează mult pe tehnologia celulelor de combustibil. Acest procedeu este utilizat deja de modelul Toyota Mirai, care a fost lansat pe piaţă la finele anului trecut în Japonia, şi a cărui producţie ar urma să fie majorată în următorii ani.

Angajamentele asumate de Toyota vin într-un moment în care industria auto este zguduită de scandalul de la grupul auto german Volkswagen AG, care a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

În primele şase luni ale acestui an, Volkswagen a devansat la limită Toyota Motor Corp, devenind cel mai mare producător auto mondial după livrări. În primul semestru din 2015, Volkswagen a vândut 5,04 milioane de vehicule, iar Toyota — 5,02 milioane unităţi. Livrările au scăzut cu 1,5% în cazul Toyota şi cu 0,5% la Volkswagen.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

TCO
Flotă verde

Unde a ajuns România pe drumul către mobilitatea electrică? TCO mașini electrice vs TCO mașini termice

Costul total de deținere (TCO) al unei mașini electrice în România, de...

vehicule electrice
Flotă verde

Încărcarea încă încetinește achiziționarea unui vehicul electric. Studiu GiPA

Utilizatorii noi de vehicule electrice sunt mulțumiți de experiența de conducere, deși...

electrificarea flotelor
Flotă verde

Leaseurope către UE: ”Nu forțați electrificarea flotelor corporative. Stimulați-o!”

În loc să forțeze companiile să-și electrifice complet flotele de vehicule, UE...