Advertisement

Rabla 2024
Home Miscellanea Financiar O nouă opţiune de primire de bani la ATM. Află cum funcţionează serviciul

O nouă opţiune de primire de bani la ATM. Află cum funcţionează serviciul

Western Union, MasterCard şi Banca Transilvania au lansat un nou serviciu de primire de bani la ATM, care permite persoanelor care au card MasterCard şi Maestro emis în România de orice instituţie financiară să primească bani prin Western Union şi să-i retragă direct de la bancomatele Băncii Transilvania.

Banii ajung direct în contul aferent cardului şi pot fi primiţi, practic, de oriunde din lume, inclusiv din România. Serviciul permite tranzacţii în lei, euro şi dolari.

„Cercetările noastre au arătat că aceia care folosesc serviciile Western Union pentru a face transferuri de bani îşi doresc rapiditate, siguranţă şi, mai ales, un serviciu uşor de folosit, oricând şi oriunde la îndemână. Noua opţiune de primire de bani le permite clienţilor să-şi poată accesa rapid fondurile, oferindu-le mai multă comoditate în efectuarea tranzacţiei. Acest nou serviciu este în linie cu strategia Western Union de a le oferi clienţilor tot mai multe opţiuni atunci când fac transferuri de bani, acces la tot mai multe canale, cu preponderenţă la cele care au la bază un cont”, spune Gabriel Sorbo, Vice-Preşedinte Western Union pentru regiunea de Sud a Uniunii Europene.

Noul serviciu Western Union de transfer de bani este accesibil 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână direct la cele aproximativ 1.000 de ATM-uri din reţeaua Băncii Transilvania. Deţinătorii de carduri MasterCard şi Maestro beneficiază, astfel, de un serviciu de transfer de bani flexibil, care nu depinde de orare de funcţionare. În plus, ei vor putea folosi banii primiţi pentru cumpărături cu cardul la milioane de comercianţi din România sau străinătate sau îşi vor putea retrage banii în numerar, atât cât au nevoie, la orice bancomat care acceptă carduri MasterCard sau Maestro.

Cum funcţionează noul serviciu de transfer de bani

Persoanele care au un card MasterCard şi Maestro îşi pot retrage banii direct de la un bancomat al Băncii Transilvania, urmând câţiva paşi simpli:

  • După demararea unei tranzacţii la ATM, este necesară selectarea opţiunii ”Western Union” şi introducerea în secţiunea aferentă de pe ecranul bancomatului a detaliilor tranzacţiei, aşa cum au fost transmise de către expeditorul banilor – numărul de control al transferului de bani (MTCN) şi suma de bani în valuta în care au fost trimişi banii prezentată pe ecran.
  • După completarea cu aceste informaţii, banii sunt viraţi în contul clientului, aferent cardului MasterCard sau Maestro, în câteva minute, fără aplicarea vreunui alt comision.
  • Din momentul intrării banilor în contul de card, clientul îi poate folosi la orice comerciant care acceptă carduri MasterCard şi Maestro sau îi poate retrage în numerar la orice bancomat care acceptă cele două mărci de carduri.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Exporturile de mijloace de transport
Financiar

Exporturile de mijloace de transport, în creștere cu 2,3% în primele 5 luni din 2024

Exporturile de mijloace de transport au crescut cu 2,3% în primele 5...

M&A
Financiar

Investitorii strategici și-au menținut poziția dominantă pe piața de M&A din România

Piața românească de fuziuni și achiziții (M&A) a înregistrat 124 de tranzacții...

AEO
FinanciarTransporturi

Facilitățile pentru companiile care dețin certificarea AEO se extind pe aria RO e-Transport

La 30 iunie 2024, a expirat perioada de grație pentru aplicarea de...

Exporturile de mijloace de transport
Financiar

Exporturile de mijloace de transport, în creștere cu 7% în primele 4 luni din 2024

Exporturile de mijloace de transport au crescut cu 7% în primele 4...