Un Grup de lucru va analiza solicitările instructorilor auto autorizaţi

La solicitarea ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, va fi înfiinţat un Grup de lucru format din reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor, Autorităţii Rutiere Române (ARR) şi ai şcolilor de şoferi pentru a analiza solicitările instructorilor auto autorizaţi.şcolile de şoferi

Instructorii auto autorizaţi sunt nemulţumiţi de prevederile unui act normativ care îi obligă pe cei care lucrează ca PFA să îndeplinească condiţiile de funcţionare ca şcoala de şoferi, de la 1 septembrie 2017.

Ei au protestat, miercuri dimineaţă, la Guvern, faţă de Ordinul Ministerului Transporturilor nr. 731 din 2017 şi au cerut abrogarea acestei decizii pe motiv că actul normativ îi obliga pe cei care lucrează ca PFA (Persoană Fizică Autorizată) să îndeplinească condiţiile de funcţionare ca şcoala de şoferi, şi implicit să-şi asume pregătirea unitară a viitorilor conducători auto, de la 1 septembrie 2017.

„Regret că sunteţi în această situaţie, dar aceasta este legislaţia pe care trebuie să o respectam cu toţii, indiferent de categoria profesională. Vă propun să înfiinţăm un Grup de lucru cu experţi din cadrul ministerului care alături de instructori şi reprezentanţi ai şcolilor de şoferi să discute, la începutul lunii august (în săptămâna 7 – 11 august), cu toate documentele pe masă, situaţia dumneavoastră şi a tuturor şcolilor auto autorizate. Mi-aş
dori să putem dialoga, dar fără tensiune şi orgolii inutile. Vreau concurenţă loială, transparenţă şi vreau aplicarea legii”, a spus ministrul Transporturilor, miercuri dimineaţă, în faţa delegaţiei protestatarilor aflaţi la Guvern.

Conform Ministerului Transporturilor, ordinul respectiv „nu face altceva decât să repună în vigoare OMT 733/2013, care a fost suspendat până la soluţionarea definitivă a tuturor acţiunilor prin care s-a solicitat anularea acestuia”.

Ordinul Ministrului Transporturilor nr.733/2013 a fost întemeiat pe dispoziţiile art. 62 alin. (2) şi (3) din Ordonanţa Guvernului nr. 27/2011 privind transporturile rutiere, cu modificările şi completările ulterioare.

Acest act normativ a intrat în vigoare la data publicării, respectiv 13 mai 2013, cu posibilitatea ca unele dintre prevederile acestuia, ce au vizat în special activitatea instructorilor auto autorizaţi să intre în vigoare în 6 luni de la această dată.

Adaugati comentariu