Câștigător desemnat pentru Lotul 1 de pe Autostrada Bacău – Paşcani

Asocierea SA&PE Construct - Spedition UMB - Tehnostrade a câştigat contractul pentru construcţia unui nou lot de pe Autostrada Moldovei A7, finanţat prin PNRR, a anunţat joi directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol.
Paşcani

Pentru cei 30,3 kilometri ai Lotului 1 de pe Autostrada Bacău – Paşcani (Săuceşti – Trifeşti), constructorul român are la dispoziţie 30 de luni şi 1,63 de miliarde de lei (fără TVA).

Contractul include construcţia a 34 de poduri şi pasaje dar şi a unui viaduct de o complexitate tehnica ridicată (567 metri) şi poate fi semnat după 10 zile, dacă nu vor fi depuse contestaţii.

Construcția tronsonului Bacău – Paşcani, parte din Autostrada Moldovei A7, este împărțită în trei loturi:

  • Lotul 1 (30,3 km) – Săuceşti (judeţul Bacău) – Trifeşti (judeţul Neamţ);
  • Lotul 2 (18,99 km) – Trifeşti (judeţul Neamţ)- Gherăeşti (judeţul Neamţ);
  • Lotul 3 (28,09 km) – Mirceşti (judeţul Iaşi) – Paşcani (judeţul Iaşi).

Toate loturile au fost lansate în licitație în luna iulie 2022.

Conform studiului de fezabilitate, pe traseul autostrăzii Bacău – Paşcani se vor construi: 112 poduri, pasaje, viaducte, structuri casetate; 9 noduri rutiere; 4 parcări securizate dotate cu sisteme de supraveghere video, conexiune la internet, iluminat, utilităţi etc. şi au fost prevăzute spaţii disponibile pentru concesionare în vederea realizării dotărilor comerciale precum magazin, restaurant, benzinărie, service auto, hotel etc.; 4 parcări de scurtă durată; un centru de întreţinere şi coordonare; 50 de spaţii de încărcare pentru autoturisme electrice; 140 de hectare de perdele forestiere cu rol de protecţie.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

În 2022, românii au cheltuit mai puţin pe produse alimentare și au redus din economii și investiții

Amenzi de 820.000 de lei aplicate de RAR atelierelor auto și stațiilor ITP

 

 

 

Adaugati comentariu