Programul TEN-T al UE va cofinanţa, cu aproape 1 milion de euro, studii pentru dezvoltarea de legături mai bune pentru transportul de marfă şi de pasageri între aeroportul Bucureşti, principalele linii de cale ferată şi reţeaua de autostrăzi din România.
Proiectul cuprinde studii de fezabilitate, juridice şi de mediu în vederea proiectării unei noi legături între aeroportul Henri Coandă Bucureşti, linia de cale ferată Braşov-Bucureşti-Slobozia-Constanţa şi reţeaua de autostrăzi din România.
Studiile fac parte dintr-un proiect mai mare, care cuprinde construcţia unui terminal multimodal pentru transport de marfă şi pasageri, în regiunea Bucureşti-Ilfov, lângă oraşul Otopeni, la intersecţia dintre autostrada care leagă Constanţa (România) de Budapesta (Ungaria) şi calea ferată dintre Constanţa şi Nürnberg/Dresda (Germania).
Proiectul a fost selectat pentru finanţare din partea UE, cu ajutorul experţilor externi, în cadrul Cererii anuale de propuneri TEN-T 2013, secţiunea de proiecte prioritare. Implementarea sa va fi monitorizată de INEA, Agenţia Executivă pentru Inovare şi Reţele a Comisiei Europene.
Proiectul trebuie încheiat până în luna decembrie 2015.
Programul TEN-T a fost creat de Comisia Europeană pentru a sprijini construcţia şi îmbunătăţirea infrastructurii de transport din Uniunea Europeană. INEA gestionează implementarea tehnică şi financiară a programului TEN-T.
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat cu compania...
•Flote Auto23 ianuarie 2025Compania Națională de Investiții Rutiere (CNIR) a transmis, miercuri, spre publicare în...
•Flote Auto22 ianuarie 2025Consiliul Judeţean Braşov a anunțat că va lua toate măsurile pentru ca...
•Flote Auto21 ianuarie 2025Asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade – Euro-Asfalt a câștigat...
•Flote Auto21 ianuarie 2025
Comentați?