Tranziția la mobilitatea ecologică va crea mai multe locuri de muncă decât se vor pierde

Conform calculelor oamenilor de stiință germani, tranziția către mobilitatea ecologică și digitalizare va crea mai multe locuri de muncă decât se vor pierde până în 2040, transmite agentia de presa dpa. Concluzia a reieșit dintr-un studiu comun al Institutului Federal pentru Educație și Formare Profesională, Societatea pentru Ccercetări Economice Structurale și Institutul din Nuremberg pentru Cercetarea Ocupării Forței de Muncă (IAB).mobilitatea ecologică

Astfel, potrivit cercetării, în 2040, tranziția la mobilitatea ecologică și digitalizare va duce la pierderea a aproximativ 220.000 de locuri de muncă, dar, totodată, si la crearea a 280.000 de joburi suplimentare. Vor beneficia în special companiile de transport si logistică, construcții și gestionarea depozitelor.

Locurile de muncă în comerțul cu autoturisme și numărul soferilor de camioane vor scădea brusc, pe fondul adoptării din ce în ce mai mult a sistemelor autonome.

„Conform scenariului nostru, conversia la o mobilitate mai ecologică nu este însoțită de reduceri de locuri de muncă ci de cresterea acestora”, se arată în studiul de cercetare.

 

CITEȘTE ȘI:

Tabloul de bord european privind inovarea 2021. România, pe ultimul loc

Renault deschide noi uși. LCV Show: Open New Doors

 

Adaugati comentariu