Șoseaua de centura a municipiului Beiuș va fi realizată din fonduri UE

Consiliul Județean Bihor a aprobat proiectul de hotărâre privind indicatorii tehnico – economici pentru realizarea Șoselei de centură a municipiului Beiuş, investiția fiind realizată din fonduri europene în valoare de 69 de milioane de euro.Beiuş

După aprobarea proiectului în comisia tehnico-economică a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), așteptată în prima jumătate a lunii iulie, va fi lansată procedura de licitaţie pentru desemnarea constructorului.

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, estimează că lucrările ar putea începe cel mai târziu în primăvara anului viitor, iar șoseaua va fi finalizată la sfârșitul anului 2023.

Lungimea traseului este de 7,33 de kilometri, din care pe o lungime de 1,85 de kilometri se vor construi lucrări de artă, respectiv patru poduri şi trei pasaje. Şoseaua va avea două benzi de circulaţie, câte una pe sens, iar profilul transversal are următoarele caracteristici: lăţimea părţii carosabile – 7 metri + supralărgiri, lăţimea benzii de încadrare – 2 x 0,75 metri, lăţimea acostamentului – 2 x1,70 metri.

Durata de realizare a investiţiei „Varianta ocolitoare Ştei (Beiuş) – etapa I – Centura Beiuş” este de 18 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Valoarea totală a proiectului este de 69 de milioane de euro, fără TVA, finanţarea fiind asigurată din fonduri externe nerambursabile prin Programul Operaţional de Infrastructură Mare 2014 – 2020, din fonduri de la bugetul de stat şi de la bugetul Consiliului Judeţean Bihor.

 

CITEȘTE ȘI:

Tranziția la mobilitatea ecologică va crea mai multe locuri de muncă decât se vor pierde

Tabloul de bord european privind inovarea 2021. România, pe ultimul loc

Renault deschide noi uși. LCV Show: Open New Doors

 

 

Adaugati comentariu