Transportul de mărfuri dinspre Republica Moldova, facilitat prin platforma multimodală de la Galați

Războiul din Ucraina necesită o reconfigurare a rutelor pentru transportul de mărfuri dinspre Moldova spre România, iar soluţia pentru o colaborare comercială mai eficientă este platforma multimodală de la Dunăre, de la Galaţi, potrivit ministrului Economiei, Florin Spătaru.Transportul de mărfuri

„Războiul din Ucraina ne determină să reconfigurăm harta rutelor de transport de mărfuri dinspre Moldova spre România. I-am spus ministrului Economiei din Republica Moldova, Dumitru Alaiba, că soluția pentru o colaborare comercială mult mai eficientă este platforma multimodală de la Dunăre, foarte accesibilă din punct de vedere al distanței geografice şi a capacității de depozitare pentru mărfuri de orice natură. De asemnea, l-am invitat pe ministrul Alaiba la Galați pentru o întâlnire comună cu mediul de afaceri din Moldova şi autoritățile locale pentru perfectarea legăturilor comerciale şi poate chiar semnarea de protocoale de colaborare. România şi Republica Moldova pot face front comun pentru dinamizarea transportului de cereale din Ucraina către restul țărilor europene”, a spus Florin Spătaru, ministrul Economiei, în cadrul întâlnirii cu omologul său din Republica Moldova, Dumitru Alaiba.

Potrivit Ministerului Economiei, ministrul Dumitru Alaiba a subliniat necesitatea promovării în comun a oportunităților de afaceri pentru comunitatea de business din cele două state, acestea reprezentând o piață de desfacere de 23 de milioane de persoane, români și moldoveni.

În schimbul de opinii a fost subliniată importanța atragerii investițiilor și susținerea activităților IMM-urilor orientate către export.

„Așa cum am mai spus, vom promova și vom susține Republica Moldova în relațiile cu Uniunea Europeană în ceea ce privește piața internă. Europa se redefinește din punct de vedere economic și este important ca România să se poziționeze corespunzător alături de Republica Moldova”, a precizat ministrul Florin Spătaru.

România este principalul partener comercial al Republicii Moldova, cu o pondere de 20,7% din valoare comerțului total.

 

Sursa foto: Portul Galati/Facebook

 

 

CITEȘTE ȘI:

Euroins a fost sancționată de către ASF cu o amendă de peste 300.000 lei

Renault va crește salariile angajaților din Franța cu 7,5%, cea mai mare majorare din 1992

 

 

 

 

Adaugati comentariu