Euroins a fost sancționată de ASF cu o amendă de peste 300.000 lei

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a adoptat, în luna decembrie 2022, mai multe decizii de sancționare a unor entități și persoane care activează în piața financiară non-bancară, printre care și societatea Euroins România Asigurare-Reasigurare.euroins

Potrivit ASF, Euroins a fost sancționată, cu amendă în cuantum de 309.400 lei, pentru următoarele fapte:

– încălcarea prevederilor art. 21 alin. (4) din Legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie, respectiv pentru nerespectarea termenului de plată de 10 zile de la data acceptării ofertei;
– încălcarea prevederilor art. 21 alin. (1) din Legea 132/2017, respectiv pentru nesoluționarea cererii în termen de 30 de zile de la înaintarea acesteia prin netransmiterea unei oferte sau notificări în acest termen;
– încălcarea prevederilor art. 21 alin. (5) din Legea 132/2017, respectiv pentru neachitarea penalităților odată cu despăgubirea.

Pe piața asigurărilor, ASF a mai sacționat și trei brokeri:

Daw Management – Broker de Asigurare a fost sancționată cu amendă în cuantum de 120.400 lei pentru încălcarea prevederile art. 16 alin. (2) lit. c) din Norma A.S.F. nr. 4/2018 privind gestionarea riscurilor operaţionale generate de sistemele informatice utilizate de entităţile autorizate/avizate/înregistrate, reglementate şi/sau supravegheate de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, cu modificările și completările ulterioare, pentru acordarea de credențiale cu drept de emitere în sistemul informatic important unei persoane neautorizate/neînregistrate.
Conducătorul executiv al companiei a fost sancționat cu amendă în cuantum de 15.000 lei pentru încălcarea prevederilor art. 14 alin. (1) din Legea nr. 236/2018 privind distribuția de asigurări, respectiv ale art. 40 alin. (1), (2), (3) și (4) din Norma A.S.F. nr. 22/2021 privind distribuția de asigurări, pentru nerealizarea analizei cerinţelor şi necesităţilor clienţilor şi evaluarea caracterului adecvat şi corespunzător, conform formularului DNT.

Bravo-R Broker de Asigurare a fost sancționată cu amendă în cuantum de 5.000 lei pentru încălcarea prevederilor art. 11 alin. (5) din Legea nr. 236/2018 privind distribuția de asigurări, cu modificările și completările ulterioare, pentru neutilizarea corectă a contului bancar destinat activității de distribuție.

CMC Grup Broker de Asigurare a fost sancționată cu avertisment scris pentru încălcarea prevederilor art. 22 alin. (15) din Norma A.S.F. nr. 22/2021 privind distribuția de asigurări, pentru netransmiterea la A.S.F., în termen de 10 zile de la data încetării activității conducătorului executiv, a numelui și a funcției persoanei respective, precum și a documentelor din care să rezulte data încetării desfășurării activității de către acesta în cadrul companiei de brokeraj.
Fostul conducător executiv al companiei de brokeraj a fost sancționat cu avertisment scris pentru încălcarea prevederilor art. 22 alin. (14) din Norma A.S.F. nr. 22/2021 privind distribuția de asigurări, pentru că nu a notificat A.S.F., în termen de 10 zile de la data încetării activității în cadrul companiei de brokeraj.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Renault va crește salariile angajaților din Franța cu 7,5%, cea mai mare majorare din 1992

Toyota va avea un nou CEO, după demisia lui Akio Toyoda

 

 

 

Adaugati comentariu