Transportatorii solicită Guvernului să adopte astăzi tarifele RCA

Patronatele din transporturile rutiere - UNTRR, FORT, APTE 2002, APULUM, ARTRI solicită Guvernului să adopte în şedinţa de astăzi, 26 octomrbie 2016, tarifele maximale RCA conform OUG 54/2016, ameninţând că, în caz contrar, în scurt timp, vor fi reluate protestele naţionale.
Transportatorii rutieri

Transportatorii rutieri solicită aplicarea imediată a tarifelor de primă RCA maxime care au fost determinate pe baza metodologiei adoptate de Consiliul ASF pe dată de 5 octombrie, după ce în ultima lună companiile de asigurări au crescut din nou preţurile RCA, tarifele pentru un camion la clasa B0 fiind de peste 25.000 de lei/an.

„Având în vedere situaţia actuală a transportatorilor care nu-şi pot permite plata extrem de mare şi nejustificată a poliţelor RCA, situaţie care distorsionează major piaţa transporturilor rutiere, prin excluderea transportatorilor români, solicităm Guvernului să aprobe astăzi tarifele maximale RCA”, spun transportatorii.

Potrivit acestora, în acest moment peste 20% din capacitatea de transport rutier a ţării este blocată din lipsa resurselor financiare pentru reînnoirea poliţelor RCA datorită tarifelor inaccesibile, total nejustificate, practicate de către asiguratori în ultimele luni.

Această situaţie se acutizează permanent şi determină efecte sociale deosebit de grave prin disponibilizări zilnice ale şoferilor şi personalului auxiliar care vor greva fondurile de asistenţă socială ale bugetului de stat, mai arată transportatorii.

 

Adaugati comentariu