Advertisement

Bucharest-City-Tour
Home Transporturi Venituri în creştere pentru RATB din călătoriile cu „Bucharest City Tour”

Venituri în creştere pentru RATB din călătoriile cu „Bucharest City Tour”

Linia turistică „Bucharest City Tour”, care va fi suspendată începând din 27 octombrie din cauza răcirii vremii, a atras 54.611 de turişti plătitori, iar suma încasată de RATB s-a ridicat la aproape 1,28 milioane de lei.

Atât valoarea încasărilor din acest an cât şi numărul turiştilor sunt în creştere în condiţiile în care, anul trecut, un număr de 42.757 turişti au călătorit cu autobuzele Bucharest City Tour, în perioada 15 mai – 13 octombrie 2015, iar suma încasată din vânzarea titlurilor de călătorie a depăşit 1,005 milioane de lei.

Bucharest-City-Tour„Începând cu data de 27.10.2016, linia turistică ‘Bucharest City Tour’ va fi suspendată, având în vedere că sezonul rece nu asigură condiţii favorabile călătoriilor cu autobuzele supraetajate. În acest an, linia a atras 54.611 de turişti plătitori, la care se adaugă şi copiii în vârstă de până la 7 ani, care călătoresc gratuit. Suma încasată de RATB din vânzarea legitimaţiilor de călătorie s-a ridicat la 1.279.895 lei, în creştere faţă de cea înregistrată în anul trecut”, au precizat reprezentanţii RATB.

Potrivit sursei citate, numărul călătorilor care au utilizat linia turistică a crescut de la an la an, astfel că, de la 27.000 de turişti înregistraţi în anul 2011, anul lansării proiectului „Bucharest City Tour”, la finalul sezonului 2016, numărul lor s-a dublat.

Linia turistică „Bucharest City Tour” este deservită în perioada primavară – toamnă de patru autobuze speciale, supraetajate, fiecare având o capacitate de 77 locuri, care circulă pe traseul: Piaţa Presei – Muzeul Satului – Arcul de Triumf – Piaţa Victoriei – Calea Victoriei – Palatul Parlamentului – Piaţa Unirii – Universitate – Piaţa Romană – Piaţa Victoriei – Piaţa Charles de Gaulle – Soseaua Kiseleff – Piaţa Presei (14 staţii).

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Afacerile din transporturi
BusinessTransporturi

Afacerile din transporturi au scăzut cu 7% în primele 4 luni din 2024

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

Exporturile de mijloace de transport
Transporturi

Exporturile de mijloace de transport, în creștere cu 7% în primele 4 luni din 2024

Exporturile de mijloace de transport au crescut cu 7% în primele 4...

taximetrie
Transporturi

Consiliul Concurenţei doreşte o liberalizare a pieţei de taximetrie

Consiliul Concurenţei doreşte o liberalizare a pieţei de taximetrie, soluţia fiind, pe...

Star Taxi
Transporturi

Star Taxi își extinde serviciile în alte patru orașe. Are și un serviciu disponibil pentru companii

Star Taxi, cea mai mare aplicație de transport dezvoltată de o companie...