Transportatori: Consiliul Concurenţei consideră că ASF are pârghiile necesare pentru a controla piaţa RCA

Consiliul Concurenţei precizează într-un răspuns către Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) are pârghiile necesare pentru a controla piaţa RCA.camion-transport-floteauto

„În ceea ce priveşte solicitările dv. (UNTRR, n.r.) de a lua măsuri urgente împotriva creşterii tarifelor aferene poliţelor RCA, considerăm că ASF, în calitate de autoritate de supraveghere şi reglementare în domeniul asigurărilor, deţine pârghiile necesare pentru a evalua, din punct de vedere tehnic, fundamentarea statistică şi actuarială a calculului tarifului de primă şi poate verifica în ce măsură creşterea accelerată a primelor RCA pentru autovehiculele de transport de mărfuri are o justificare bazată pe riscurile pe care acestea le prezintă”, spune Consiliul Concurenţei în răspunsul dat UNTRR.

În acest context, transportatorii îşi exprimă nemulţumirea privind pasivitatea ASF ” care nu foloseşte aceste pârghii, astfel tarifele majorându-se de la 1.000 de euro în 2014, la 3.500 euro la final de 2015 şi la peste 4800 de euro iulie 2016.

„Cine verifică dacă ASF îşi face treaba sau nu? Şi dacă nu şi-o face cine ia măsuri? România, sat fără câini! Este regretabil că în loc ca autorităţile să fie parteneri pentru dezvoltarea mediului de afaceri din România, sprijină punctual grupuri de interese care pentru profitul propriu sacrifică dezvoltarea economică a României”, spun reprezentanţii transportatorilor.

 

 

Adaugati comentariu