Advertisement

Afacerile din transporturi
Home Administrare flote Asigurări Transportatori: Consiliul Concurenţei consideră că ASF are pârghiile necesare pentru a controla piaţa RCA

Transportatori: Consiliul Concurenţei consideră că ASF are pârghiile necesare pentru a controla piaţa RCA

Consiliul Concurenţei precizează într-un răspuns către Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) are pârghiile necesare pentru a controla piaţa RCA.

„În ceea ce priveşte solicitările dv. (UNTRR, n.r.) de a lua măsuri urgente împotriva creşterii tarifelor aferene poliţelor RCA, considerăm că ASF, în calitate de autoritate de supraveghere şi reglementare în domeniul asigurărilor, deţine pârghiile necesare pentru a evalua, din punct de vedere tehnic, fundamentarea statistică şi actuarială a calculului tarifului de primă şi poate verifica în ce măsură creşterea accelerată a primelor RCA pentru autovehiculele de transport de mărfuri are o justificare bazată pe riscurile pe care acestea le prezintă”, spune Consiliul Concurenţei în răspunsul dat UNTRR.

În acest context, transportatorii îşi exprimă nemulţumirea privind pasivitatea ASF ” care nu foloseşte aceste pârghii, astfel tarifele majorându-se de la 1.000 de euro în 2014, la 3.500 euro la final de 2015 şi la peste 4800 de euro iulie 2016.

„Cine verifică dacă ASF îşi face treaba sau nu? Şi dacă nu şi-o face cine ia măsuri? România, sat fără câini! Este regretabil că în loc ca autorităţile să fie parteneri pentru dezvoltarea mediului de afaceri din România, sprijină punctual grupuri de interese care pentru profitul propriu sacrifică dezvoltarea economică a României”, spun reprezentanţii transportatorilor.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

coplată
Asigurări

UNSAR: Nu va exista coplata la RCA

Atât Directiva europeană (UE) 2021/2118 privind asigurările auto obligatorii, cât și Codul...

Șoferii români
Asigurări

Șoferii români își doresc să aibă dreptul să întrebe unde își pot repara mașina. Sondaj

Majoritatea covârșitoare a șoferilor români consideră util să primească o listă cu...

șoferi
Asigurări

8 din 10 șoferi vor să știe cât a fost valoarea despăgubirii achitate

8 din 10 șoferi (81%) și-ar dori ca, în cazul în care...

ajutor de stat
Asigurări

FGA a făcut plăți de 1,86 mld. lei pentru creditorii de asigurări ai City Insurance și Euroins

Fondul de Garanatare a Asiguraților (FGA) a instrumentat un număr de 193.067...