MAN TGE – heavy duty Crafter

MAN calcă pe noi teritorii, odată cu modelul TGE. Bazat pe noua generație VW Crafter, acesta se evidențiază în special pe modularitatea, eficiența și siguranța avansate pe care le oferă.MAN TGE

MAN se transformă dintr-un constructor ”greu”, într-unul generalist. Odată cu prezentarea modelului TGE, gama sa s-a extins: acum nemții propun utilitare de la 3 la 44 de tone. Pătrunderea în clasa VAN-urilor înseamnă pentru MAN atragerea clienților tradiționali și către noul segment, precum și acapararea unei cote din vânzările concurenței. Cum plănuiesc să facă asta?

MAN TGE

În primul rând, lansând un vehicul eficient. Având cel mai mic coeficient de rezistență la aer din clasă, de doar 0,33, el promite, conform producătorului, și cel mai mic consum de combustibil, fapt care-l propulsează în topul segmentului la categoria costurilor totale de utilizare.

Configurațiile posibile ale vanului includ două ampatamente, trei lungimi (5.983, 6.833 și 7.388 mm) și trei înălțimi (2.340, 2.575 și 2.800 mm). Cel mai mare exponent al gamei oferă un volum de 18,3 m.c., compartimentul pentru marfă fiind iluminat cu tehnologie LED. Indiferent de variantă, mașina poate tracta 3,5 tone, în timp ce sarcina utilă poate ajunge la 1,5 tone.

MAN TGE

Unicul motor oferit este cel diesel, de 1968 cmc, în trei variante de putere: 102 CP, 122 CP, 140 CP și 177 CP. Acestea pot fi combinate fie cu transmisia manuală în 6 trepte, fie cu cea automată cu 8 rapoarte, putând transmite puterea la sol prin intermediul roților față, din spate sau a tutror celor 4 roți simultan.

Interiorul este un mix între dotările tipice automobilelor și materialele rezistente, provenite de la camioanele MAN, cel mai elocvent exemplu fiind scaunele. Perfect profilate, pentru a oferi confortul unui autoturism, acestea sunt acoperite cu huse care nu se tocesc la contactul repetat cu hainele de lucru.

MAN TGE

Referitor la siguranța activă, MAN TGE primește sistem de asistență la frânarea de urgență încă din varianta de bază. Acesta devine activ încă de la viteze fosrte scăzute, tipice mersului în coloană, minimizând riscul accidentelor frontale.

Noul model va fi disponibil pentru comenzi începând din martie 2017, urmând ca producția să demareze în aprilie.

 

 

Adaugati comentariu