Advertisement

evaluare-dosare-floteauto
Home Administrare flote Asigurări FGA a preluat toate contractele şi dosarele de daună de la Carpatica Asig şi Forte Asigurări

FGA a preluat toate contractele şi dosarele de daună de la Carpatica Asig şi Forte Asigurări

Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a finalizat, conform prevederilor legale, procesul de transfer al dosarelor de daună, al contractelor de asigurare şi a bazelor de date aferente, de la societăţile Carpatica Asig, respectiv Forte Asigurări Reasigurări.

FGA precizează că a preluat de la Carpatica Asig 27.270 dosare de daună, precum şi 1.265.970 de contracte de asigurare, în vigoare. Până la data de 1 septembrie 2016, FGA a primit 1.193 cereri de plată. De asemenea, s-au recepţionat şi 2001 cereri de
deschidere dosare de daună.

Totodată, FGA a preluat, de la compania Forte Asigurări, 1.626 dosare de daună, precum şi 3.220 contracte de asigurare, în vigoare. Până la data de 1 septembrie 2016, FGA a primit, pentru această companie, 228 cereri de plată. De asemenea, s-au recepţionat şi 97 cereri de deschidere dosare de daună.

Plata dosarelor va fi realizată de către FGA doar după ce instanţa de judecată va stabili, definitiv, falimentul celor doi asigurători.

Potenţialii creditori de asigurări ai celor două companii pot depune, atât electronic, cât şi fizic, la sediul FGA, cereri de plată sau cereri de deschidere dosare de daună.

În privinţa ratelor aferente primelor de asigurare pentru contractele în vigoare, la societăţile Carpatica Asig şi Forte Asigurări, FGA menţionează că plăţile ratelor se vor face, în continuare, la cei doi asigurători. De asemenea, cererile de denunţare a contractelor de asigurare, precum şi orice alte solicitări de modificare a condiţiilor şi poliţelor de asigurare, conform legii, se depun la societăţile de asigurare.

FGA anunţă că va publica pe site-ul propriu, www.fgaromania.ro, listele potenţialilor creditori de asigurări ai societăţilor Carpatica Asig şi Forte Asigurări.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

coplată
Asigurări

UNSAR: Nu va exista coplata la RCA

Atât Directiva europeană (UE) 2021/2118 privind asigurările auto obligatorii, cât și Codul...

Șoferii români
Asigurări

Șoferii români își doresc să aibă dreptul să întrebe unde își pot repara mașina. Sondaj

Majoritatea covârșitoare a șoferilor români consideră util să primească o listă cu...

șoferi
Asigurări

8 din 10 șoferi vor să știe cât a fost valoarea despăgubirii achitate

8 din 10 șoferi (81%) și-ar dori ca, în cazul în care...

ajutor de stat
Asigurări

FGA a făcut plăți de 1,86 mld. lei pentru creditorii de asigurări ai City Insurance și Euroins

Fondul de Garanatare a Asiguraților (FGA) a instrumentat un număr de 193.067...