Transport public gratuit şi pentru elevii din şcolile private

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care prevede că au dreptul la transport public gratuit şi elevii din şcolile private.
transportul gratuit

Propunerea legislativă stabileşte măsurile necesare pentru asigurarea unui transport public gratuit, atât local, cât şi judeţean pentru elevi prin subvenţionarea de către unitatea administrativ-teritorială care a delegat/gestionează acest serviciu. Potrivit actului normativ, se garantează dreptul la gratuitate şi elevilor din învăţământul privat.

„Elevii din învăţământul preuniversitar acreditat/autorizat beneficiază de gratuitate la servicii publice de transport local şi judeţean, rutier, naval, cu metroul, precum şi feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic. În vederea asigurării gratuităţii prevăzute la alin. (1) decontarea cheltuielilor se face de la bugetul de stat prin transfer către unităţile administrativ-teritoriale. Gratuitatea este asigurată de către autorităţile administraţiei publice locale, prin subvenţionarea operatorului de transport conform Legii serviciilor publice de transport persoane în unităţile administrativ-teritoriale 92/2007. Elevii au dreptul la decontarea cheltuielilor cu transportul de interes public desfăşurat în alte condiţii decât sub forma unui serviciu public. Decontarea se va realiza de către unitatea de învăţământ”, prevede proiectul.

Camera Deputaţilor este prima Cameră sesizată cu acest proiect, iar Senatul este for decizional.

 

CITEȘTE ȘI:

AFM a aprobat noi dosare pentru companii în programele Rabla 2020

Mercedes-Benz Clasa T: un V-Klasse pentru segmentul utilitarelor mici

IGPR primeşte fonduri europene pentru siguranţă rutieră

 

 

Adaugati comentariu