Mercedes-Benz Clasa T: un V-Klasse pentru segmentul utilitarelor mici

Mercedes-Benz Clasa T va apărea în 2022 și va oferi în clasa mică ceea ce V-Klasse oferă acum în segmentul LCV-urilor compacte. 
Mercedes-Benz Clasa T floteauto.ro

Mercedes-Benz este prezent în toate segmentele de vehicule utilitare. Actualmente, modelul de clasă mică Citan se bazează pe Renault Kangoo, dar, la un moment dat, acesta va părăsi scena. Iar nemții deja au început să ne ”arunce firimituri” cu care să ne atragă.

Renault Kangoo ZE Concept floteauto.ro
Renault Kangoo ZE Concept, trădează liniile viitorului ”T-Klasse”

Prima dintre ele este silueta, apărută într-o schiță. Ca și actualul Citan, și viitoarea familie de utilitare mici va oferi o versiune pentru muncă și una luxoasă, denumită T-Klasse, destinată familiilor. Foarte probabil, versiunea de vehicule destinate transportului de mărfuri va păstra actualul nume, Citan, după modelul Vito – Clasa V. Modelul va avea și o versiune full-electric.

➡ Interviu cu designerul șef Renault despre gama de LCV-uri 💡

„Cu viitoarea Clasa T, vom oferi un vehicul destinat familiilor și pasionaților de activități în natură,  invitându-i pe aceștia în lumea Mercedes-Benz. Clienții din acest segment sunt în cautare de autovehicule compacte, atractive și practice – și tocmai acestea sunt cerințele pe care noua Clasa T le îndeplinește”, declară Marcus Breitschwerdt, Head of Mercedes-Benz Vans.

Clasa T și Kangoo rămân împreună

Și da, ați ghicit: și viitoarea generație va avea la bază o colaborare cu grupul Renault-Nissan-Mitsubishi, deci, pe scurt, Clasa T va fi viitoarea generație Kangoo cu elemente distincte de Mercedes-Benz. Iar Laurens van den Acker, designerul șef de la Renault, ne-a dat câteva direcții legate despre viitoarea generație Kangoo.

De pildă, designul exterior va renunța la forma de cutie, în favoarea uneia cu umeri laterali proeminenți, care nici nu afectează capacitatea utilă a modelului. Iar conceptul Kangoo Z.E. pe care îl vedeți în fotografia de mai sus este complet funcțional, singurul motiv pentru care nu poate fi scos pe stradă fiind lipsa omologării. De fapt, 80% din desenul conceptului se va reflecta în versiunea de serie.

Adaugati comentariu