Transfăgărăşanul riscă să fie închis din cauza căderilor de stânci

Transfăgărăşanul este posibil să fie închis, după ce o stâncă de o mie de tone s-a desprins de pe versant şi s-a oprit la marginea şoselei, a anunţat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Transfăgărășan

Reprezentanţii CNAIR spun că au constatat astăzi, la km 126+250, desprinderea de pe versant a unui bloc de stâncă de aproximativ 1000 tone (4x3x30)mc. Stânca s-a oprit la marginea părţii carosabile şi nu a afectat căile de rulare.

„La partea superioară a acestui bloc de stâncă se află încă două stânci de dimensiuni relativ mai reduse, care prin desprindere ar putea afecta partea carosabilă a drumului şi implicit siguranţa participanţilor la trafic”, au explicat sursele citate.

Ca urmare a acestui fapt, în zona cu pericol au fost instalate semnalizatoare provizorii de restricţionare,aceasta fiind monitorizată continuu.

„Precizăm că în eventualitatea creşterii gradului de risc, CNAIR S.A. va propune închiderea circulaţiei rutiere, prioritară fiind protejarea vieţii şi integrităţii corporale a celor care tranzitează zona în aceste zile”, au arătat reprezentanţii CNAIR.

Transfăgărăşanul a fost redeschis vineri, 16 iunie, cu două săptămâni mai devreme, pe sectorul închis pe timp de iarnă, între Piscu Negru (km 104+000) şi Cabana Bâlea Cascadă (km 130+800).

 

 

Adaugati comentariu