Trafic crescut prin punctele de trecere a frontierei

La sfârşitul săptămânii trecute, traficul prin punctele de trecere a frontierei a crescut semnificativ, deoarece tot mai mulţi cetăţeni români se întorc pentru a-şi petrece vacanţele în România sau aleg să îşi petreacă zilele libere în afara graniţelor ţării.
trafic

Potrivit datelor Poliţiei de Frontieră, în perioada 13-15 iulie 2018 au trecut graniţa aproximativ 750.000 persoane, în creştere cu aproximativ 17% faţă de sfârşitul unei săptămâni din luna iunie, creşterea semnificativă înregistrându-se la intrarea în ţară, traficul avansând cu 27%.

De asemenea, comparând aceleaşi perioade, s-au înregistrat creşteri ale traficului de persoane la intrarea în ţară, la frontiera cu Ungaria de peste 70%, iar la frontiera cu Bulgaria de aproximativ 17%.

Tot la sfârşitul săptămânii trecute, cele mai tranzitate puncte de trecere au fost cele de la frontiera româno-ungară (245.000 de persoane) şi cele aeroportuare (185.000 de persoane), iar la frontiera cu Bulgaria au efectuat formalităţile peste 125.000 de persoane, atât pe sensul de intrare, cât şi pe sensul de ieşire.

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Instituţia reaminteşte că a fost dezvoltată o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Adaugati comentariu