Cinci moduri de plată a taxei de pod de la Cernavodă

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) reaminteşte că tariful de trecere (peajul) trebuie achitat ori de câte ori se tranzitează podurile de la Feteşti şi Cernavodă.
Cernavodă


Peajul poate fi achitat:

  1. prin SMS la numărul 7577
  2. pe site-ul CNAIR www.erovinieta.ro dedicat unor astfel de plăţi (inclusiv pentru rovinietă);
  3. la distribuitorii autorizaţi, în special în benzinării;
  4. direct la punctul de plată amplasat pe banda marginală de trecere identificată prin înscrisul „cash”;
  5. prin aplicaţia de mobil „etarife” proprietatea CNAIR, disponibilă pe App Store, Play Store şi Marketplace, valabilă pentru toate sistemele de operare pe smartphone, fără comisioane de tranzacţionare sau alte costuri suplimentare.

Peajul este valabil 12 luni de la data plăţii, în cazul în care trecerea nu este efectuată.

Utilizatorii care achită tarifele prin SMS sunt sfătuiţi să acorde o atenţie sporită la datele pe care le introduc, în special la corectitudinea numărului de înmatriculare.

„Recomandăm conducătorilor auto să nu completeze datele pentru plata prin SMS în timp ce conduc vehiculul, deoarece există riscul major de a produce evenimente rutiere cu posibile consecinţe dezastruoase. Pentru evitarea unor astfel de situaţii, vă sfătuim să opriţi în locuri special amenajate”, arată CNAIR.

În cazul în care trecerea podurilor nu este plătită, există posibilitatea achitării peajul până la ora 23:59 a zilei următoare trecerii, la benzinăriile acreditate sau prin SMS. Plata retroactivă a tarifului de trecere nu se poate realiza la staţiile de taxare de la Feteşti.

CNAIR mai reaminteşte că prin portalul www.erovinieta.ro se pot verifica plăţile efectuate şi perioadele de valabilitate, precum şi trecerile prin staţia de taxare Feteşti (pe benzile marcate „e-tarif”).

 

Adaugati comentariu