Advertisement
Home Administrare flote Anvelope Tot ce trebuie să știi despre setul de anvelope de iarnă: ghid complet pentru alegerea, instalarea și întreținerea acestora

Tot ce trebuie să știi despre setul de anvelope de iarnă: ghid complet pentru alegerea, instalarea și întreținerea acestora

Sezonul rece nu s-a încheiat încă, iar setul de anvelope de iarnă sunt, în continuare, importante pentru a putea circula în siguranță pe șoselele din țară. Dacă anvelopele actuale nu mai au rezistență și sunt tocite, este important să le înlocuiești cu unele noi.

Pentru a te ajuta să navighezi cu ușurință prin multitudinea de informații și opțiuni disponibile, am pregătit un mic ghid care să acopere toate aspectele importante legate de alegerea, instalarea și întreținerea anvelopelor de iarnă.

Alegerea anvelopelor de iarnă

Tipul de anvelope iarna: Există două categorii principale – anvelope de iarnă și anvelope all-season. Anvelopele de iarnă sunt special concepute pentru temperaturi scăzute și oferă o aderență semnificativ mai bună pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. Anvelopele all-season pot fi o opțiune acceptabilă pentru zonele cu ierni ușoare, dar nu oferă același nivel de siguranță ca anvelopele de iarnă în condiții extreme.

Performanță: Alege anvelope cu un indice de viteză și de încărcare corespunzător stilului tău de conducere și a capacității vehiculului.

Marca: Optează pentru anvelope de la producători renumiți, care oferă garanție și respectă standardele de calitate.

Dimensiunea: Anvelopele trebuie să fie compatibile cu dimensiunile recomandate de producătorul auto. Informațiile le găsiți în manualul de utilizare al vehiculului sau pe flancul anvelopelor actuale. Dacă te uiți cu atenție, vei observa o serie inscripționată pe acestea. Seria este de tipul anvelope iarna 205/55 R16. În această serie, 205 reprezintă lățimea exprimată în milimetri, 55 indică înălțimea (exprimată în procent din lățime), iar R 16 este diametrul interior al anvelopei. Prin urmare, ținând cont de seria anvelopelor tale, vei identifica rapid cauciucuri de iarnă potrivite.

Instalarea anvelopelor de iarnă. La ce să fii atent

După ce ai ales cauciucuri iarna 205/55 R16  potrivite mașinii tale, este timpul să le instalezi. Fie că vei face acest lucru singur, sau vei apela la un service auto, trebuie sa știi câteva detalii importante:

Echilibrare: Este esențial să echilibrezi toate cele patru anvelope pentru a evita vibrațiile la viteze mari și pentru a asigura o uzură uniformă.

Presiune: Respectă presiunea recomandată de producătorul auto, verificând-o periodic cu un manometru.

Întreținerea anvelopelor de iarnă. Cum să le lungești durata de viață

Întreținerea anvelopelor de iarnă este esențială pentru a le menține în stare optimă. Verifică periodic presiunea acestora, asigură-te că au adâncimea minimă legală a profilului, și inspectează-le pentru eventualele deteriorări sau uzură neuniformă.

  • Verificarea presiunii: Presiunea anvelopelor trebuie verificată lunar, dar și mai frecvent în condiții de temperaturi scăzute.
  • Adâncimea profilului: Adâncimea minimă legală a profilului este de 1,6 mm, dar este recomandată înlocuirea anvelopelor la 3 mm pentru o siguranță optimă.
  • Depozitarea corectă: Anvelopele de iarnă trebuie depozitate într-un loc uscat și răcoros, ferite de lumina directă a soarelui, pentru a nu se degrada rapid.

Urmând sfaturile din acest ghid, vei putea alege, instala și întreține corect anvelopele de iarnă, asigurând o conducere sigură și confortabilă pe timpul sezonului rece.

Anvelopele de iarnă sunt o investiție importantă pentru siguranța ta și a celorlalți participanți la trafic. Alege cu atenție anvelopele potrivite, instalează-le corect și întreține-le corespunzător pentru a beneficia de performanță optimă pe tot parcursul sezonului rece.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

anvelopelor de iarnă
AnvelopeJuridic

Legislația anvelopelor de iarnă în Europa

În cazul în care conduceți prin Europa în anotimpul hibernal, este important...

anvelope
Anvelope

Comisia Europeană efectuează inspecții inopinate în industria de anvelope. Se suspectează coordonarea prețurilor

Comisia Europeană efectuează inspecții inopinate la sediile companiilor active în industria de...

Goodyear
Anvelope

Goodyear introduce un nou logo pe anvelope, pentru a evidenția compatibilitatea cu mașinile electrice și plug-in hybrid

Toate anvelopele Goodyear, atât cele noi, cât și cele existente, sunt optimizate...

Anvelope

Firestone lansează Roadhawk 2 ENLITEN

Noua anvelopă de vară Firestone Roadhawk 2 ENLITEN oferă cea mai bună...