Top 10 cele mai fiabile mașini
Cele mai fiabile mașini

Studiul britanic Driver Power și-a dat verdictul: cele câteva zeci de mii de proprietari britanici de autoturisme mai noi de 12 luni au decis care sunt cele mai fiabile mașini de pe piață. Factorii care au fost luați în calcul: în cea mai mare parte, numărul reparațiilor din service și mai ales natura defecțiunilor, iar într-o pondere mai mică impresiile personale (legate de zgomote suspecte, materiale și ergonomie). Rezultatele au fost prezentate pe site-ul britanic carbuyer.co.uk.  De ce un studiu din UK? Pentru că este a doua piață europeană ca mărime în 2017, după Germania, deci reprezintă una dintre cele mai reprezentative piețe din Europa.

Din păcate, deși Dacia este prezentă pe piața din Marea Britanie cu modelele Sandero, Sandero Stepway, Logan MCV, Logan MCV Stepway și Duster, niciunul dintre acestea nu a reușit să intre în Top 10. Producătorul român nu a reușit să se ridice la nivelul de fiabilitate scontat, în timp ce un alt producător dintr-o țară provenită din fostul ”bloc estic” al statelor socialiste, Skoda, reușește să-și infiltreze un model printre performeri. Nici gigantul Ford, care importă în Regatul Unit toată gama disponibilă în România, inclusiv low-costul Ka+ și SUV-ul EcoSport produs la Craiova, nu se află printre premianții fiabilității.

10. Lexus CT – 5,5%

Numai 5,5% dintre exemplarele compactei nipone au vizitat service-ul în primele 12 luni de viață, în principal din cauza problemelor de ordin electric. ”Fratele nobil” al lui Prius a fost criticat de proprietari pentru sistemul multimedia slab și pentru faptul că nu este practic în utilizare. De cealaltă parte, propulsoarele, transmisia, designul interior și exterior, precum și nivelul de comfort au fost considerate punctele tari ale modelului.

Top 10 cele mai fiabile mașini

Adaugati comentariu