Tinerii au pornit Prima Maşina

FNGCIMM a acordat la sfârşitul lunii martie primele garanţii pentru cumpărarea de maşini noi prin programul Prima Maşina, valoarea medie fiind de aproximativ 23.000 lei. Primii beneficiari sunt patru tineri din Bucureşti, Argeş şi Tulcea, care au accesat credite de la Alpha Bank şi CEC Bank. 
tinerii-au-pornit-prima-masina-floteauto

Conform Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, persoanele fizice pot achiziţiona un autoturism nou prin contractarea de credite garantate de stat în procent de maxim 50%, costul finanţării având o marjă maximă de 3% peste indicele ROBOR la 6 luni (ROBOR 6M).

tinerii-au-pornit-prima-masina-floteauto
Primii beneficiari sunt patru tineri care au accesat credite de la Alpha Bank şi CEC Bank

Pot beneficia de avantajele programului, persoanele care la data solicitării creditului, au vârsta minimă de 18 ani şi capacitate deplină de exerciţiu şi care nu au mai deţinut în proprietate un autoturism nou, nu înregistreză restanţe la plata altor credite bancare şi nu au obligaţii de plată restante la bugetul general consolidat.

Potenţialii beneficiari trebuie să dispună de un avans de minimum 5% din preţul de achiziţie al autoturismului, care va fi asigurat printr-o poliţă CASCO, pe toată durata de valabilitate a garanţiei.

Finanţatorii înscrişi în program sunt BCR, BRD, CEC Bank, Alpha Bank, ING Bank, RCI Leasing România IFN, Porsche Bank România, CREDITCOOP, IFN Comsig Leasing S.A., Mercedes-Benz Leasing IFN S.A., Banca Românească, Banca Transilvania şi Intesa SanPaolo Bank.

Programul Prima Maşină a primit în baza HG nr. 81/2015, un plafon de 350 milioane lei pentru anul 2015, în vederea emiterii de garanţii pentru achiziţionarea de autoturisme noi.

 

 

Adaugati comentariu