VW eCrafter Volkswagen, creștere de 167% a vânzărilor de utilitare electrice în 2020
Home Transporturi Test VW e-Crafter: Campionul urban

Test VW e-Crafter: Campionul urban

Volkswagen Commercial Vehicles a lansat noul VW e-Crafter, un van electric de mari dimensiuni, cu sarcină utilă de până la 1,72 tone și autonomie de 173 km (NEDC). Premiera semnalează startul unei campanii de mobilitate electrică, VW urmând să-și lărgească gama de vehicule comerciale cu modele parțial sau total electrificate.Prezentarea nu a fost făcută întâmplător în Hamburg, unul dintre orașele care au introdus deja restricții de circulație pentru vehiculele diesel. Cu zero emisii pe drum, VW e-Crafter este compatibil cu orice zonă de protecție a mediului din Europa și nu va fi afectat de viitoarele restricții.

Noul e-Crafter a fost dezvoltat pentru aplicațiile din mediul urban: livrările finale din curierat și logistică, atelierele mobile de service, meșteșugari, construcții, transport de pasageri, salvări și servicii de urgență. În faza de dezvoltare, VW a analizat peste 200.000 de profile de conducere de la peste 1.500 de clienți. Studiul a arătat că există un grup important de posibili clienți pentru un van electric, intitulat ”Last mile delivery”: șoferii lucrează 9 ore pe zi, 6 zile pe săptămână, doar ziua, fac între 50 și 100 de opriri pe tură și parcurg zilnic aproximativ 70 km, la viteze de maximum 90 km/h. Peste 90% dintre mașini au locuri de parcare fixe, iar în ce privește încărcătura, spațiul de marfă este ocupat în proporție de 70-100%, iar greutatea medie transportată este de 875 kg. Din punct de vedere al consumului de energie, șoferii folosesc radioul (100%), dispozitive inteligente (70%), navigația (15%), AC (55%), încălzirea auxiliară (35%), scaunele încălzite (15%), dar și unități externe de răcire.

De aceea, VW e-Crafter nu a fost proiectat pentru autonomie maximă, ci pentru aceste distanțe relevante pentru activitatea de zi cu zi. Cu o autonomie în ciclu NEDC de 173 km și o viteză limitată la 90 km/h, e-Crafter se încadrează în nevoile reale de utilizare a vehiculelor comerciale ușoare în mediul urban. Astfel, datorită bateriei mai compacte, prețul rămâne la același nivel cu al concurenței. În Germania, e-Crafter va avea un preț începând de la 69.500 euro fără taxe.

e-Crafter a fost dezvoltat în paralel cu modelele Crafter cu motoare diesel. Astfel, nu este un vehicul cu sistemul electric montat ulterior, a doua generație Crafter fiind creată pentru emisii zero. Astfel, capacitatea spațiului de marfă la modelul cu plafon înalt rămâne neschimbată: 10,7 metri cubi. Celelalte dimensiuni importante rămân de asemenea neschimbate.

CITEȘTE ARTICOLUL COMPLET PE CARGO-BUS.RO!

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

navele de croazieră
Transporturi

Navele de croazieră de lux ale Europei emit oxizi de sulf ca 1 miliard de autovehicule. Studiu T&E

Poluarea produsă de navele de croazieră în jurul porturilor a depășit cu...

centru logistic regional
Transporturi

România, un potențial centru logistic regional. Opinie Gebrüder Weiss

Potrivit Gebrüder Weiss, România are potențial de a deveni un centru logistic...

trenul metropolitan
Transporturi

Trenul metropolitan din regiunea București – Ilfov va fi extins spre Scroviștea și Fundulea

Trenul metropolitan, care circulă în prezent doar pe ruta Gara de Nord...

trenuri electrice
Transporturi

România primește peste 52 mil. euro pentru achiziționarea a 37 de trenuri electrice

Peste 52 de milioane euro din Fondul european de dezvoltare regională vor...