Advertisement

Test video: Kia Niro PHEV vs MINI Countryman S E All4 floteauto.ro
Home Piaţa auto Autoturisme Test video: Kia Niro PHEV vs MINI Countryman S E All4

Test video: Kia Niro PHEV vs MINI Countryman S E All4

Din când în când, vă mai ascultăm și pe voi și nu mai ”dăm în taste”, ci preferăm să ”dăm din gură”. …ca acum, de exemplu, când am avut de comparat doi ecologiști într-un test video: Kia Niro PHEV vs MINI Countryman S E All4.

Se spune că filmul bate poza, iar poza bate textul. Dacă e adevărat, atunci suntem cu adevărat demodați: noi preferăm, mai mult decât orice, să scriem. Însă dacă un film se digeră de două ori mai repede decât un text, nu-i bai: ne arătăm și fețele, că n-avem nimic de-ascuns.

Kia Niro PHEV vs MINI Countryman S E All4 – ce conține testul?

În episodul de azi, subsemnatul face o sinteză legată de două crossovere compacte cu încărcare la priză, într-un test video în care Kia Niro PHEV îl întâlnește pe MINI Countryman S E All4. Deși, la prima vedere, modelele sunt foarte apropiate, în realitate, conceptele sunt cum nu se poate mai distanțate. Niro este un crossover care ”bate” spre regnul autoturismelor, Countryman pare mai degrabă un SUV cu acte în regulă.

Test video: Kia Niro PHEV vs MINI Countryman S E All4 floteauto.ro

Niro are tracțiune față, Countryman – integrală, indiferent de cât de încărcată este bateria. Iar diferența de putere de 83 de cai dintre cele două sisteme de propulsie în favoarea lui MINI Countryman este relevantă pentru diferențele de accelerație. Dar greutatea mai mică și centrul de greutate mai coborât ale lui Niro îl ajută mai mult pe viraje.

 


În clip veți afla totul despre autonomia pur electrică, despre consumurile de benzină urban și extraurban REALE după ce se termină curentul și despre modurile de rulare ale celor două modele. Practic, nu vei rămâne nelămurit la capitolele dinamică și eficiență. Însă dacă îți dorești să afli detalii legate de spațiul interior, volumul portbagajului și nivelul de confort, îți recomandăm testele individuale pe care le-am făcut cu Kia Niro PHEV și cu durul MINI Countryman S E All4.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

vehicule electrice
Flotă verde

Încărcarea încă încetinește achiziționarea unui vehicul electric. Studiu GiPA

Utilizatorii noi de vehicule electrice sunt mulțumiți de experiența de conducere, deși...

electrificarea flotelor
Flotă verde

Leaseurope către UE: ”Nu forțați electrificarea flotelor corporative. Stimulați-o!”

În loc să forțeze companiile să-și electrifice complet flotele de vehicule, UE...

marea britanie
Flotă verde

Marea Britanie va devansa interzicerea mașinilor termice noi cu 5 ani, în 2030

Flotele din Marea Britanie vor trebui să-și accelereze planurile de electrificare a...