Advertisement

Home Administrare flote Test video cu camera DVR Nextbase 622GW

Test video cu camera DVR Nextbase 622GW

Când ai o flotă de vehciule care roiește zilnic prin oraș, probabilitatea unor incidente e majoră. Iar o
cameră DVR te poate scuti de cheltuieli importante cu reparațiile, atunci când vina nu aparține
șoferilor tăi. Eu am testat-o pe cea mai bună dintre ele: Nextbase 622GW!

Să presupunem că-ți găsești mașina atinsă în parcare. ”Prinde orbul, scoate-i ochii”. Sau, pentru cei sensibili, ”hoțul neprins, negustor cinstit”. Orice proverb ai prefera, concluzia e aceeași: o cameră DVR, care să filmeze în ambele sensuri și să pornească automat la impact, ar putea fi soluția.

Să mai amintesc că există un proiect de lege care propune să folosești filmele ca probă, în cazul contravențiilor din trafic? Acesta ar putea deveni curând lege. Sigur, ca să-ți poți dovedi nevinovăția sau să poți identifica ”răufăcătorii”, ai nevoie ca filmările să fie clare, indiferent de condițiile meteo.

Iar camera asta filmează impecabil și când soarele bate din față, și noaptea. Testat. Rezoluția maximă a clipurilor este 4k, deci nu sunt șanse să ratezi vreun detaliu din trafic. Mai mult, chiar dacă drumul este denivelat, iar mașina vibrează, stabilizatorul optic al camerei are grijă ca imaginea să rămână mereu clară. N-o să ratezi ce se întâmplă în zonele periferice din față, pentru că lentila wide are un unghi de cuprindere larg, de 140°. În plus, are și filtru de polarizare inclus, și astfel elimină reflexiile de pe parbriz, dar și o setare care permite filmarea pe vreme cu vizibilitate slabă. Pe ultima n-am activat-o, pentru că n-a fost nevoie. Și pe ploaie, și pe ninsoare, numerele de înmatriculare s-au distins clar. Poate doar pe ceață să merite folosirea funcției.

Nextbase 622GW – două filmări simultane

Camera poate fi utilizată de sine stătător, pentru a filma traficul din partea frontală a mașinii. De asemenea, i se poate atașa camera cu vedere in habitaclu, sau o cameră cu vedere în spate care se montează pe lunetă și care înregistrează tot ce se întâmplă în partea din spate a mașinii, ca să ai o imagine completă asupra șoselei. Atunci când le utilizezi ambele camere, rezoluția camerei frontale este ajustata automat astfel incat sa permita realizarea concomitenta a celor 2 inregistrari. Practic, cantitatea de informație care trebuie scrisă pe card este atât de mare, încât nu este posibilă filmarea simultană 4k și Full HD. Chiar și așa, trebuie folosit un card performant, din clasa U3.

Nu e nevoie să ajungi acasă, ca să vezi ce-ai filmat, pentru că ai un ecran tactil mare, de 3 inchi, cu luminozitate atât de bună, încât poți să vezi imagini pe el și în zilele însorite. Poți să le redai și în slow-motion, ca să observi anumite detalii. De asemenea, modulul GPS încorporat permite determinarea exactă a locației, iar camera înregistrează coordonatele GPS, data și ora pe tot timpul filmării. Sunt detalii care, în cazul unui accident, devin cruciale. Dacă vrei să protejezi împotriva ștergerii (sau supra-scrierii) un clip anume, apeși butonul de sub ecran în timp ce clipul se înregistrează. Un buton mare, ca să-l nimerești repede și când îți tremură mâna de nervi că cineva ți-a atins mașina și vrei să securizezi dovada.

➡ Poți comanda camera Nextbase 622GW aici! 💡

Sau poți să descarci filmele prin Bluetooth sau Wi-Fi direct pe telefon, și apoi să le trimiți prietenilor sau să le postezi pe rețelele de socializare. Îți trebuie doar aplicația MyNextbase. Eu mi-am instalat-o gratuit de pe Google Play. Are un meniu intuitiv și nu s-a blocat niciodată pe telefonul meu cu SO Android. În sfârșit, camera vine la pachet cu un program gratuit ce poate fi instalat pe calculator și cu ajutorul căruia poți edita filmele.

Dar camera nu e utilă doar în mers, ci și în parcare. Pentru că are un modul cu senzor de impact, care activează filmarea când mașina este lovită în timp ce tu erai departe de ea.

Text și foto: Bogdan Grigorescu

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

hibridele plug-in
Administrare flote

Mașini pentru flote. Comparație între hibridele plug-in și alte tipuri de propulsie

Comparativ cu vehiculele tradiționale cu motoare cu ardere internă și cu vehiculele...

managementul flotelor
Administrare flote

Cele 4 trenduri care vor marca managementul flotelor în 2025

În 2025, managerii de flote sunt mai pregătiți ca niciodată să digitalizeze...

Gadgets și High-Tech

BMW va integra aplicația mobilă a Huawei în mașinile sale

BMW Group va integra, în 2026, Huawei HiCar în noile sale modele...

Flote Auto
Administrare flote

A apărut revista FLOTE AUTO, martie 2025

A apărut numărul 108 al revistei FLOTE AUTO, martie 2025, cu un...