Test Seat Leon 2014. Oh, Golf frumos!

Cei de la VW s-ar supăra, probabil că și cei de la SEAT. Dar adevărul este mai aproape de mine, Leon fiind fratele geamăn, dar mai frumos, al lui Golf. Acum și într-o versiune break, botezată ST.Îmi place noua generație SEAT Leon și-am mai avut ocazia s-o spun atât pentru versiunea clasică, hatchback cu cinci portiere, cât și atunci când m-am intersectat cu frumosul SC, un Audi A3 de buget, în viziunea mea.

Frate bun, bun cu Golf-ul celor de la Volkswagen, Leon împarte cu acesta de acum celebra platformă constructive MQB, dar și gama de motoare. Atâta doar că reușește să împacheteze totul mult mai frumos. Poate că nu e la fel e sofisticat ca fratele din Wolfsburg, dar nici la fel de scump; și reușește să se desprindă clar de acesta la capitolul prezență scenică.

seat leon (19)

Dacă ești dispus să plătești sulimentar pentru detalii, Leon te poate întâmpina cu un flash dat de farurile full-LED, care îți sar în ochi de la primul contact. Atenția acordată design-ului în cazul versiunilor cu trei sau cinci uși s-a păstrat și în cazul lui ST, care, privit din profil este peste medie de dinamic pentru o versiune break, ba chiar…

Cititi continuarea pe autoexpert.ro

Adaugati comentariu