Tesla va primi o subvenție de 1 mld. euro pentru uzina de baterii din Germania

Germania va acorda producătorului american de automobile electrice, Tesla, o subvenție de cel puţin 1 miliard de euro pentru a construi o uzină de baterii pentru vehiculele electrice în apropiere de Berlin, transmite Reuters.
tesla

Săptămâna trecută, Comisia Europeană a aprobat un plan care include acordarea de ajutoare de stat către Tesla, BMW şi alţi producători auto pentru a sprijini producţia de baterii destinate vehiculelor electrice şi a ajuta blocul comunitar să îşi reducă importurile din China, care în prezent este lider mondial în domeniul bateriilor.

Aprobarea de către Bruxelles a proiectului European Battery Innovation, în valoare de 2,9 miliarde de euro, vine după lansarea în anul 2017 a European Battery Alliance, un alt proiect destinat să ajute industria auto să facă tranziţia de la combustibili fosili.

Potrivit unei surse guvernamentale germane, citată de publicaţia Business Insider, Tesla ar urma să primească subvenţii în valoare de peste un miliard de euro din partea Guvernului federal şi a landului Brandenburg, unde urmează să fie construită viitoarea uzină de baterii.

 

Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

FORT: Decontarea directă va scumpi necontrolat nivelul asigurării RCA

Generali România are cel mai mare procent de dosare de daună RCA plătite

Contractul pentru proiectul Autostrăzii Ploieşti – Braşov va fi semnat în aceasta săptămână

 

 

Adaugati comentariu